România este singura piață europeană pe care afacerile companiei chineze au crescut în ultimul an, a spus CEO-ul diviziei locale Huawei. Astăzi au avut primul eveniment online cu presa, prin Zoom.

La începutul acestui an, lansarea P40 Lite în România a adus vânzări mai bune decât Huawei P30 Lite anul trecut. Iar acum noul Huawei P40 Pro a avut vânzări bune. De nivelul unor sute de unități, dar în linie cu așteptările.

Deocamdată, Huawei continuă dezvoltarea App Gallery a Huawei, sunt peste 300 de aplicații românești în magazin. Lucrează cu marii dezvoltați de aplicații să aducă produsele lor pe platforma companiei. De asemenea , colaborează cu operatorii telecom să aducă acplicațiile lor.

În total, sunt 3.8 milioane de utilizatori de telefoane Huawei în România. Circa 1.5 milioane de utilizatori ai contului Huawei, iar 1.1 milioane folosesc App Gallery.

ads

În App Gallery găsiți de-acum Bringo, plus aplicații TV. Se discută cu ING și Raifeisen. Există un concurs acum pentru utilizarea App Gallery, de câștigă puncte și ele se transformă în lei pentru a obține reduceri sau jocuri sau aplicații premium. Erau circa 7 milioane de download-uri de aplicații înaintea acestei campanii, iar acum activitatea pe App Gallery a crescut cu 500%.

Huawei pregătește lansarea unor noi produse, Huawei Mate Xs este disponibil la 10.999 lei. Săptămâna viitoare compania lansează Watch GT 2e în România.

Tableta Huawei MatePad Pro va fi disponibilă din 1 mai în România. Vine cu tastatură, creion digital, se încarcă wireless și are multe tehnologii noi. Interfața se adaptează la modul PC sau modul tabletă.