Intel a anunțat azi coloborarea cu Arduino – platforma hardware open source populară și în România. Compania americană a prezentat proiectul Intel Galileo, prima dintr-o gamă de plăci de dezvoltare Arduino, bazate pe arhitectura Intel. Kiturile de dezvoltare și interfețele software ale Arduino îi ajută pe artiști, designeri și utilizatorii de rând care nu au pregătire tehnică, să creeze obiecte și ecosisteme.

Intel Galileo
Intel Galileo

 

Intel va lucra împreună cu membrii comunității Arduino pentru îmbunătăți aceste produse.

Intel Galileo

Intel Galileo este prima dintr-o serie de plăci de dezvoltare Arduino, bazate pe arhitectura Intel și este construită pentru comunitatea de dezvoltatori și educație.  Plăcile de dezvoltare folosesc sistemul de operare open source Linux cu aplicațiile software Arduino, permițând scalabilitate și refolosirea software-ului existent, numite “schițe”. Intel Galileo poate fi instalat pe Mac OS, Windows și Linux. Placa este construită astfel încât să fie compatibilă cu ecosistemul Arduino.

ads

Intel Galileo folosește SoC-ul Intel Quark X1000, primul produs din gama Intel Quark, cu consum redus de energie. Tehnologia Intel Quark va duce arhitectura Intel către domenii care cresc rapid – de la Internet la dispozitive purtabile în viitor. Proiectat în Irlanda, SoC-ul Quark X1000 pe 32-biți, single core, single-thread, operează la viteze de 400MHz.

Pentru extinderea utilizării și capabilităților dincolo de ecosistemul Arduino, plăcile Intel sunt dotate cu interfețe standard I/O, inclusiv ACPI, PCI Express, 10/100Mb Ethernet, SD, USB 2.0, porturi EHCI/OHCI USB și RS-232. Intel Galileo aduce beneficiile Arduino IDE cu dezvoltarea software la scară largă și capabilitățile Linux, susținut de un lanț de instrumente standard.

Pînă acum Arduino folosea diverse procesoare, mai ales ARM.