Știrea este preluată în diverse formate, lăsându-se să se înțeleagă că Intel va produce procesorul iPhone 7. De fapt, gigantul hardware va realiza un modem 4G (LTE) pentru telefonul Apple de anul viitor.

 

Deocamdată Apple depinde de Samsung pentru procesoare, iar tentativa de a produce o parte în partneriat cu TSMC s-a întors împotriva lor: sunt tone de discuții privind diferențele de performanțe și autonomie între iPhone 6S cu procesor Samsung și cel cu procesor TSMC. Și este la fel de adevărat că un iPhone cu procesor Intel ar fi fost cu adevărat o știre interesantă.

Intel are însă de recuperat în zona de mobile anii pe care i-a pierdut, concentrându-se pe piața de laptopuri care apoi s-a dus în cap. Apoi au intrat pe zona de tablete, care s-a dus în cap. Între timp, piața smartphone a crescut constant. Probabil când vom vedea telefoane de top cu procesor Intel atunci se va termina cu creșterea și pe zona smartphone 🙂

ads

În orice caz, anul ăsta și în 2016 lupta continuă între Qualcomm și Samsung, iar Mediatek a arătat că poate face și procesoare de mare putere, sunt două produse excelente pe drum spre magazin (Helio X10 și X20). Performanța ajunge să fie de nivelul unui desktop și vom vedea tot mai multe smartphone-uri care se pot conecta la tastatură și display mare pentru a replica un computer. Iar Intel încă nu are în planurile lui un procesor de smartphone care să concureze la specificații și performanțe cu liderii industriei.

Aș mai menționa doar faptul că și cumpărătorii vor înceta să mai cumpere bazat doar pe specificații, pentru că multe telefoane scumpe din ultima vreme nu oferă o experiență mai bună sau mai rapidă decât modelele din anii anteriori. Iar telefoanele accesibile sunt tot mai căutate, chiar dacă oferă o performanță mai slabă. Deci piața devine din ce în ce mai complicată.

În Iphone 6S este un modem 4G de la Qualcomm, sunt curios dacă chiar vor face o schimbare către Intel sau este doar o știre de marketing / PR.