După un val imens de zvonuri care vorbeau despre o lansare iminentă în iunie a noului iPhone, analiștii revin: va fi în octombrie, cum am stabilit. De asemenea, iPhone va avea ecran de 4 inchi, nu de 4,6 inchi.
Parcă văd că îi zic doar iPhone, nu iPhone 5 sau eventual inventează Tim Cook ceva ca să fie „diferit”. Oricum, erau prea trase de păr zvonurile.

iPhone 5

Zvonuri despre iPhone

Cel mai incredibil zvon este cel legat de utilizarea unor „noi materiale” de tipul metal lichid*, care vor avea cine știe ce proprietăți extraterestre. Fantezii, unii au jucat prea mult WoW sau altele asemenea.

La modul credibil, mi se pare de bun simț fatpul că ar fi mai subțire și mai ușor. Dar sper ca asta să nu ducă la o baterie și mai proastă.

ads

O lansare în iunie nu prea mai are rost acum, iPhone 4S a fost lansat chiar în octombrie, ar trebui să lase ciclul firesc să lucreze un an, mai ales să nu aibă vreun produs cu probleme. În ultima vreme majoritatea lansărilor au fost afecatate de testarea slabă = s-au lansat cu probleme fie hardware, fie software.

Este de asemenea de bun simț să credem că va avea versiune 4G, adică LTE, dacă și noul iPad are una extrem de scumpă de altfel.

Design-ul unibody nu e o noutate deloc, iar faptul că se produc deja componentele, este clar.

Mai cuminte ar fi de asemenea să presupunem că Apple va pregăti lansarea iOS 6 odată cu noul telefon, ceea ce înseamnă un ecosistem mai bun, o experiență mai puternică, design extraordinar. Probabil că da, noul display va fi tot tip retina pentru a păstra avantajele i-device-urilor. Iarăși spun, camera foto trebuie să fie extraordinară, pentru că asta din iPhone 4S este deja foarte bună.

Unii analiști spun că lansarea iPhone 5 este esențială pentru Apple, așa că vor trage tare să iasă totul perfect. Deci NU în iunie.

* update la cererea lui Adi, e vorba de Liquid Metal. Dar tot nu e un zvon credibil.