iPhone 6 și iPhone 6 Plus vor fi oficial în România din 31 octombrie. Terminalele pot fi precomandate la Telekom.ro din 24 octombrie. Ei sunt primii care anunță oficial lansarea, în ultimii ani cam toți operatorii au lansat simultan (update, da – așa este). Deocamdată nu avem alte informații despre preț și ofertele la care vor fi disponibile împreună cu abonament. După primele zile de joacă cu iPhone 6 pot să vă confirm câteva idei, pot să demontez câteva mituri și să vă fac câteva precizări…

iPhone 6

iPhone 6 a fost adus pînă acum pe piața gri, stocuri limitate, semnul întrebării la garanție. Dar cu un preț mare. Sigur, e scump și la operator fără abonament. Dar vor fi oferte care pot fi digerabile, dacă ții neapărat să ai cel mai nou smartphone și dacă ești dispus să plătești ceva în plus pe lună pentru asta.

Pe scurt despre iPhone 6

– este un smartphone excelent, arată foarte bine, peste așteptările generate de niște poze care au circulat pe net;
– este un smartphone foarte puternic, scoate scoruri mari în testele de performanță, se mișcă fără lag;
– camera foto este foarte bună. Am avut ocazia să testez camera foto pe iPhone 4, 5S, 5 și 5S – se continuă tradiția. Camera este excelentă, iar ecranul e foarte bun.
– autonomia este peste medie. Zilele următoare am să testez cu mai multă anteție autonomia, acum a mers 3 zile fără încărcare, dar e drept că l-am utilizat practic foarte puțin (benchmark, internet, poze și video);

Vă recomand cu căldură huse pentru iPhone, asigurare dacă aveți ocazia să faceți. Este un terminal scump și nu se merită să îl aveți plin de lovituri și zgârieturi. Am să revin pe tema asta într-un articol separat.