Apple pregătește un iPhone cu trei camere foto, după modelul Huawei P20 Pro, susține o publicație din Taiwan, citată de MacRumors. Ideea în sine nu este neobișnuită, nici camera foto duală nu au adoptat-o rapid, ci după o vreme, când publicul cerea asta. Oricum, modelul triple-camera este prevăzut în 2019.

Cică sistemul iPhone va include senzonri de 40 megapixeli, 20 megapixeli și 12 megapixeli, plus stabilizare pe șase axe, zoom optic 5X și multe alte tehnologii foto. Dacă zvonurile sunt reale, desigur.

Se pare că Huawei doar a deschis un nou trend folosind trei senzori și trei lentile diferite pe noul model. Abia aștept să-l testez, toate impresiile celor care au văzut modelul nou sunt pozitive, iar telefonul ajunge la teste curând. Probabil în următoarea perioadă vom vedea tot mai multe modele cu multe camere, cum scriam și pe Facebook.

Așa că un iPhone cu cameră foto triplă nu este deloc o surpriză. Mai degrabă surpriza este că vor lansa asta abia în 2019 și nu din toamna asta. Dar bănuiesc că Apple nu are motive să iasă din ciclul normal de producție. Probabil lucrează la mai multe prototipuri în paralel și vor decide pe parcurs dacă este cazul să meargă în direcția asta sau nu.

Ceea ce pare fascinant la telefoanele cu camere foto multiple este să folosească simultan senzorii pentru a îmbunătăți imaginile captate. Deocamdată nu știu un astfel de model. Mie mi-ar place să folosesc camera frontală simultan cu cea de pe spate, pentru a crea imagini interesante, diferite, nu neapărat 360, ci compuse din două perspective. Oricum, se anunță un viitor interesant pentru zona foto/video.

Cei de la Phone Arena spun că informațiile provenite pe surse sunt de la un furnizor de module foto, care probabil va colabora cu Apple. Ceea ce înseamnă că firma ar fi fost deja contactată de compania americană și de aici au ieșit zvonurile respective.

Dacă am înțeles corect, încă nu există o comandă mai mare, care să justifice de fapt entuziasmul. Doar că taiwanezii se așteaptă să vină, iar dacă va veni, acest lucru va fi benefic pentru economie. Sursele vorbesc că Apple este interesată de un modul triple-camera care include stabilizare optică pe 6 axe și de asemenea una dintre lentile oferă zoom optic 5X, ceea ce sună un pic SF acum. Dar cu siguranță este ceva realizabil pînă anul viitor.

În septembrie vom vedea noile modele iPhone, probabil două cu moț ca iPhone X și unul cu ecran clasic, LCD și buton Home. Iar pînă în 2019 mai avem foarte mult de așteptat. Cum apare ceva nou pe tema asta, vă anunț.