iPhone va fi asamblat cu ajutorul roboților Foxconn, spun mai multe știri care mai au un pic și compară instalațiile industriale cu roboții din filme… Adevărul este că roboții industriali există și au început să fie folosiți de multă vreme. Eu am văzut primul robot de gen prin 1990 la un târg (parcă TIB, Romexpo). Noutatea ar fi de fapt că vor face și chinezii asta, după ce a fost mai ieftin să folosească oameni. Sunt cunoscute deja problemele cu forța de muncă, standardele nerespectate, grevele și sinuciderile de la Foxconn. Așa că trecerea spre roboți este un trend normal de dezvoltare, probabil va fi urmat și de alți jucători chinezi de nivelul ăsta. 

foxbot foxconn

Din câte spun sursele citate chiar și bateria iPhone 6 ar putea fi construită cu ajutorul acestor roboți, care acum sunt în faza finală de testare. Din câte înțeleg o să instaleze în faza de testare circa 10.000 de roboți, iar ulterior vor înlocui cât mai mult forța de muncă. Chestie pe care japonezii au făcut-o probabil acum zeci de ani.

Echipamentele au fost numite “Foxbots”, roboții Foxconn, fiecare costând între 20.000 și 25.000 de dolari. Apoi vor descoperi că au nevoie de oameni bine pregătiți ca să supravegheze și să repare roboții. Oameni care nu vor accepta salariile din fabrică obișnuite 🙂

În orice caz e mai bine că vor lucra cu roboți decât cu copii (în mod ilegal desigur, dar toți producătorii din zona aia o cam fac).