iPad Mini a fost lansat oficial în seara asta în cadrul evenimentului Apple. Din nou s-au confirmat absolut toate zvonurile care circulau, cu două excepții. Apple a prezentat în seara asta și MacBook cu Retina Display de 13 inchi, un produs despre care s-a tot scris. De asemenea, un nou Mac Mini și linie de produse iMac.
UPDATE: am discutat live și pe www.stirileprotv.ro.
ipad mini

 

iPad mini

Tim Cook a povestit despre faptul că vânzările iPad bat toate computerele, iar cota pe web browsing a iPad este de 91% din tablete. Au luat studiile care comparau tabletele cu laptopurile, unde Apple bate Lenovo sau HP. Discută despre educație și cum influențează tabletele școala. Cred că se apropie de fapt de subiect. iPad ajută companiile să fie mai performante. Este cea mai vândută tabletă de pe planetă.

iPad Mini este acum oficial. Arată exact ca în pozele oficiale, are 310 grame. Diagonala este de 7,9 inchi, 1024×768 pixeli, subțire de 7,1 milimetri. Cu 53% mai ușor. Pentru prima oară fac o comparație directă cu Nexus 7. Ecranul cu doar .9 inchi mai mare oferă spațiu de vizualizare cu 35% mai mare ca o tabletă de 7 inchi. iPad Mini va fi la ofertă la operatorii telecom. Bateria ține 10 ore.

Să vedem și prețurile: începe de la 16GB cu 329 dolari, 429 de dolari cu 32GB și 519 dolari pentru 64GB. Plus 130 de dolari este pentru 3G/4G.

România este în primul val de distribuție – 2 noiembrie.

iPad 2 scade acum la 399 dolari în SUA, cred că e foarte ok.

Surpriză: există și un refresh de iPad sau iPad 4 cu A6x și Lightning.

Live text

Am mutat la final povestea. Am intrat live pe StirileProtv.ro de la 19-45 și am urmărit lansarea povestind pe hash-tahg-ul #noulipad.

Deja oamenii sunt în sală la evenimentul Apple. Se uită la scenă, unde este doar logo Apple, dar este și un produs sub o pînză neagră, care va fi dezvăluit. Tim Cook începe acum discuția despre iPhone, apreciind rezultatele foarte bune, cinci milioane de unități vândute. Acum discuția se mută spre iPod, noua generație care a fost lansată cu noul iPhone 5 . S-au vândut 3 milioane de iPod-uri. Acum merge la iOS 6, iar acum 250 de milioane de oameni au trecut la noua platformă software. Apple este pe primul loc la desktop-uri și laptopuri în US. Amazing!

MacBook Pro

MacBook Pro de 13 inchi este cel mai vândut produs, de-aia lansează noua versiune. Mai subțire, sub 2 centimetri, mai ușor, sub 2 kilograme, dar acum e Retina Display. Este cel mai ușor MacBook Pro.

Poți pune 768GB SSD, 8GB of RAM, Core i5 or i7 Ivy Bridge, 802.11n WiFi și Bluetooth 4. Grafica e HD 4000 graphics. Cel mai slab costă 1700 de dolari. Bateria ține vreo 7 ore zic ei.

Mac Mini este și el confirmat oficial, noua generație nu are nimic extraordinar, prețuri de la 599 dolari.

Acum prezinta iMac și o mulțime de modele din această serie. Au făcut ecranul mai subțire, arată foarte bine. Ei zic cu 80% mai subțire decât generația anterioară. iMac de 27 are un preț de la 1.799 dolari.

Apple lansează Fusion Drive, un hard-disc cu sistem de operare instalat pe SSD și capacitate de stocare separat. SSD are 128GB și stocarea este de 1TB sau 3TB. Astfel fișierele de bază rulează rapid, iar pentru stocare ai hard normal.