Lansarea Windows 9 este oficial pe 30 septembrie, cei de la Microsoft au trimis deja invitațiile oficiale la eveniment. Se confirmă încă o dată zvonurile, despre care v-am și scris. Nasol pentru Microsoft este doar faptul că noua versiune a sistemului de operare nu aduce nimic deosebit, reprezintă un nou compromis cu utilizatorii, care vor meniu de start ca la Windows 7. Așa că Microsoft renunță oarecum la inovațiile din Windows 8 și revine la meniul de start din versiunea anterioară. Nu știu dacă asta mai e invovație…. Am pus și clipul video cu meniul la final.

windows 9

Windows 9

Pentru că nu au nimic nou pentru utilizatori – chestie care a și propulsat în topul vânzărilor tabletele Android și sistemele Chromebook – Microsoft se va concentra pe zona corporatistă și va ține încă o prelegere despre beneficiile Windows pentru companii. Chestie pe care o vor face și în România. Faza e că firmele, inclusiv corporațiile, le permit tot mai mult angajaților să folosească propriile sisteme atâta timp cât își fac treaba.

Aș fi vrut să văd îmbunătățiri pentru meniuri, pentru Office, pentru celelalte unelte. Să nu mai crape Explorer, să nu se mai încingă procesorul, să consume mai puțină energie. Aș fi vrut să pornească Windows mai repede și aplicațiile să fie mai rapide. Dar nu, astea sunt mofturi 🙂

ads

În schimb Windows 9 va aduce un asistent digital (o asistentă de fapt) de tip Siri, botezată Cortana. Pentru cei care sunt prea leneși să mai folosească tastatura și mouse-ul și vor să vorbească cu PC-ul. Eu n-am simțit nevoia de a vorbi cu telefonul sau tableta, darmite cu PC-ul.

Video

Noutatea din Windows 9 este doar meniul de Start reînviat….