LG G Flex 3 tocmai a fost anulat, conform planurilor oficiale ale companiei sud-coreene. Din cauza rezultatelor slabe din 2015, LG va lansa anul acesta doar două modele de top, un succesor pentru G4 și unul pentru V10, iar din câte știm nici Nexus nu mai vor să facă.

LG Flex 2 a adus multe îmbunătățiri, visam la 3...
LG Flex 2 a adus multe îmbunătățiri, visam la 3…

Anul trecut, LG G Flex 2 a fost chiar un succes, un smartphone foarte bine realizat, foarte puternic, cu un preț foarte bun. Modelul 2015 venea după un start excelent pentru serie, cu un LG G Flex interesant în 2014, dar se vedea că are nevoie de îmbunătățiri. Încă din toamnă circulau zvonuri despre LG G Flex 3, că ar avea ecran 2K și că ar avea procesor Snapdragon 820. Practic, ar fi fost cel mai bun model LG de pe piață. Dar, cifrele și afacerile trebuie privite mai pragmatic.

Anul trecut, LG a vândut 59.7 milioane de terminale smartphone, o creștere de doar 0.5 milioane comparat cu anul anterior. Problema cea mare nu e asta, ci faptul că în 2014 aveau profit, iar anul trecut au încheiat trimestrul patru pe pierdere. Așa că LG a anunțat oficial că va avea doar două modele flagship în 2016.

LG G Flex 3 a apărut deja ca anulat pe câteva bloguri, pe surse.  LG ar urma să facă un model de top, LG G5, care va combina toate tehnologiile de top ale companiei. De asemenea, vor face un succesor pentru LG V10, care a fost extraordinar de bine primit anul trecut după lansarea în octombrie. Probabil G5 se va lansa la MWC la Barcelona, iar V11 sau cum s-o numi noul model la IFA Berlin.

Informațiile nu sunt 100% confirmate, deoarece LG nu a menționat clar care vor fi cele două flagship-uri, sunt doar speculații. Dar tind să cred că informațiile sunt reale.  Compania a anunțat că în rest va lansa modele mai accesibile, pentru că asta cere piața la ora actuală. Să vedem ce vor prezenta la Barcelona.

LG reușește să producă unele dintre cele mai interesante tehnologii pentru smartphone-uri și unele dintre cele mai bune telefoane, dar nu reușește să le și vândă la fel de bine precum competiția. Eu oricând aș prefera un smartphone LG oricărui competitor. Dar realitatea este că am iPhone de doi ani și nu mă gândesc să-l schimb prea curând.