LG a realizat o nouă demonstrație cu tehnologie 6G. Au folosit frecvențe THz (terahertz), mai exact un spectru 155-175 GHz, pe o distanță de 320 de metri.


Sursa foto: https://ro.depositphotos.com/

Demonstrație 6G

Acoperirea stațiilor de bază pentru tehnologia 6G în mediul urban este stabilită acum la aproximativ 250 de metri în aer liber, au spus oficialii companiei. De aceea testul pe 320 de metri este considerat deja pozitiv. Distanța acoperită scade odată cu creșterea frecvențelor utilizate de tehnologie. Și în cazul tehnologiei 5G, acoperirea celulei de bază a scăzut față de 4G.

În august 2021, compania a demonstrat capacitatea de a transmite și recepționa date fără fir pe 100 m în linie dreaptă, în aer liber. Au folosit atunci banda de frecvență 6G terahertz (THz) între 100 GHz și 10 THz.

Noua demonstrație folosește un amplificator de putere multi-canal, care are o ieșire de peste 20dBm. Este o creștere de peste 5dBm față de versiunea precedentă. De asemenea, au folosit un amplificator care minimizează generarea de zgomot pentru semnalul de recepție, conform comunicatului oficial.

Aceste noi tehnologii au fost integrate în cel mai recent design al modulului LG. Este deja capabil de fabricarea în masă, ceea ce va ajuta la ușurarea drumului către comercializare.

LG va anunța rezultatele complete ale celui mai recent test de comunicații 6G și va prezenta o privire de ansamblu asupra dezvoltării tehnologiei de până acum la viitorul 6G Grand Summit. Acesta va avea loc la LG Science Park, Seul, pe 23 septembrie.

Compania a înființat „LG-KAIST 6G Research Center” împreună cu KAIST în 2019. LG a spus că discuțiile privind standardizarea rețelei 6G sunt de așteptat să înceapă în jurul anului 2025, cu comercializarea tehnologiei programată pentru 2029.

Tehnologia 6G (a șasea generație) este succesoarea tehnologiei 5G. Rețelele 6G vor putea folosi frecvențe mai mari decât rețelele 5G și vor oferi o capacitate substanțial mai mare și o latență mult mai mică. Unul dintre obiectivele internetului 6G este acela de a susține comunicații cu o latență de o microsecundă. Aceasta este de 1.000 de ori mai rapidă, sau altfel spus va avea 1/1000 din latența de o milisecundă.