De data asta și pe cursele de scurtă durată, din Europa. Serviciile WiFi de mare viteză vor fi oferite în colaborare cu Inmarsat, operatorul de servicii prin satelit.

luthansa

Lufthansa a fost printre primele companii care au oferit WiFi la bordul zborurilor de lungă durată, în special spre Statele Unite sau Asia. Eu am prins la unul din zborurile spre San Francisco, era 24 de euro accesul la WiFi în zbor.

Din 2016, Lufthansa va oferi internet în zbor și în avioanele de durată mai scurtă, întâi prin aceeași metodă folosită la cursele de lungă durată.

Apoi, cei de la Telekom vor construi o rețea nouă, cu elemente la sol combinate cu suport din satelit, pentru o acoperire mai bună. Serviciul va fi testat din 2017 și va intra în serviciu anul următor.

Lufthansa spune că va oferi WiFi în zbor în toate avioanele sale. Conform unui studiu citat de ei, circa 85% din călători ar renunța la mâncare sau băuturi pentru a avea internet în zbor. De asemenea, cei de la Lufthansa spun că prețul de acces la Internet va diferi în funcție de tipul biletului.

Grupul Telekom va implementa 400 de stații de bază 4G în toată Europa pentru a oferi aceste servicii la calitate maximă. Au estimat investiția la circa 100 de milioane de euro.