Pe 9 martie, Apple a anunțat un eveniment de presă, despre care ziariștii și bloggerii tech spun că va aduce lansarea comercială a ceasului Apple Watch. Desigur, sunt multe zvonuri, la fel ca de fiecare dată când Apple lansează ceva. Evenimentul va fi transmis online de Apple, dar de obicei au fost probleme tehnice datorită numărului mare de utilizatori conectați simultan. O să încerc să vă scriu, ca de fiecare dată când este un eveniment interesant.

La finalul articolului sunt link-uri utile, spre live text și alte articole pe tema asta.

Apple Watch lansarea
Apple Watch – lansarea comerciala

Americanii spun că noul Apple Watch a apărut deja în ediția din martie a revistei de modă Vogue, așa că trebuie lansat comercial. Iar evenimentul oficial de luni nu poate fi despre altceva.

ads

Cel mai important element la ora actuală, care stârnește cele mai multe dezbateri, este prețul final. Se discută cu titlu de zvon despre o versiune entry-level care va costa 349 de dolari, dar ea nu este confirmată oficial. Unii susțin că ceasul va costa 499 dolari, asta fără brățări sau accesorii suplimetare. Știm de asemenea că versiunea premium, din aur și alte metale prețioase va costa și peste 10.000 de dolari.

O altă discuție separată este despre viața bateriei. Este estimată la o zi de utilizare normală, ca majoritaea ceasurilor smart cu Android. Utilizatorii ar vrea mai mult, există și zvonuri care spun că Apple Watch ține mai mult, dar nimeni nu știe exact acum.

În fine, a treia dezbatere este de genul: ceasul va duce Apple peste 1000 de miliarde de dolari? Sau va fi primul gadget eșuat care va duce la căderea Apple de pe piedestalul unde a urcat-o Steve Jobs? De altfel în fiecare an citesc 3-4 analize interesante în care Apple se va prăbuși sau va deveni cea mai mare corporație tech din lume.

Mâine, de la ora 6 dupămasă, vom vede ce și cum cu ceasul Apple. Așa cum s-a văzut cu iPhone 5C, prețul mic nu este esențial pentru fanii Apple. Poate să coste mult, dacă va avea succes și toată lumea va dori un astfel de ceas.

Vă aștept pe blog să vedem toate detaliile în timp real.

Link-uri utile:

– streaming oficial Apple;

– live-text la MacWorld;

Cnet Live;

Plus articole despre:

Mashable, MacRumors, TechCrunch, Bloomberg, The Guardian.