Încă o dată cifrele din piață arată că nu vă spun prostii în textele și review-urile pe care le scriu. HTC One M9, care este un smartphone bun, dar care nu are nimic cu adevărat nou care să justifice achiziția, este un dezastru pentru compania taiwaneză: cererea mică a tras în jos cifra de afaceri.

HTC One M9
HTC One M9

Pe de altă parte, studiile de la începutul anului arată că în primele trei luni iPhone 6 a avut succes și a câștigat teren în fața Android, mai ales în Europa. iPhone 6 nu are nici el foarte multe noutăți, dar este mai bun decât 5S, foarte bine făcut, iar ecosistemul iOS are numeroase avantaje. Iar eu tind să cred că iPhone 6 Plus, pe care îl folosesc, a fost adevăratul motor al creșterii Apple.

Este adevărat, Samsung a rămas lider la vânzările globale de smartphone, dar tendințele arată o creștere pentru iPhone. Pe de altă parte, nu putem să uităm că în primul trimestru (ianuarie-martie 2015) încă nu era în magazine Galaxy S6. Deși Samsung a lansat de luna trecută Galaxy S6 și avem și niște date statistice interesante, nu mai continuă mesajele lor bombastice cu recordurile de vânzări pe care le dădeau anii trecuți. Da, au spus că a fost record de precomenzi, de zeci de milioane, dar apoi liniște totală. Va trebui să așteptăm rezultatele Samsung pe trimestrul doi și clasamentele analiștilor pentru a vedea ce succes a avut.

De asemenea am mai notat un comunicat oficial care îmi dă dreptate: Samsung a anunțat că Edge se vinde foarte bine, iar modelele Gold sunt aproape sold-out în Europa. Pentru că oamenii care dau atâția bani pe smartphone vor ceva special. Nu vor un telefon banal, identic cu ăla de anul trecut. În plus, vă pot spune că scoaterea SD card a fost o mană cerească pentru Samsung, pentru că se vând modelele de 64 și 128 GB, cele scumpe, care le vor aduce și profit. De la retailerii GSM știu că S6 Edge de 64GB Gold a fost un hit în România.