În urma unui eveniment la Băcănia Veche, am povestit un pic cu Marius Tudosiei despre gadgeturile favorite, dar și despre pasiunea lui. Mi-a plăcut atitudinea lui, folosește cele mai noi gadgeturi, dar iubește simplitatea, viața la țară. Telefonul mobil i-a înlocuit camera foto și pe cea video, dar nu poate înlocui laptopul. Iar ca planuri de viitor, Marius mi-a povestit că lucrează la realizarea unui magazin online pentru Băcănie. Povestea detaliată, mai jos.

Click pe poză pentru mărire…

Marius Tudosiei - foto Mihai SIMIONICA www.startups.ro
Marius Tudosiei - foto Mihai SIMIONICA www.startups.ro

Gadgetul favorit al lui Marius rămâne iPhone 4S. “L-am primit anul trecut și și-a scos banii din prima săptămână”, povestește el. “În prima zi în care l-am avut, am urcat pe wall poza unui platou de brânzeturi (cea de mai jos). În săptămâna aceea am avut câte 4-5 comenzi pe zi, de la companii. A fost drăguț. Așa am descoperit cât de simplu e să ilustrez întreaga activitate din băcănie cu acest gadget”, a adăugat Marius. Astfel, telefonul lui este foarte important, e folosit pentru voce și mesaje text, dar și pentru social media.
“Nu stau pe net pe telefon pentru că mi se pare frustrant (încă) – nu vezi nimic pe ecranul ăla, oricât de mare ar fi”, a mai spus Marius. Nu se desparte de laptop și are tot timpul un modem pentru Internet mobil.

A avut înainte și alte gadgeturi, care au sfârșit prin a fi înlocuite de iPhone. “Am avut un Canon digital, l-a trântit copilul pe jos, eu l-am tăvălit prin făină, iar acum e defect” și-a amintit el. La fel pe partea de video. “Am mai avut o cameră video – nici nu știu unde e, filmez cu telefonul”, povestește marius. GPS – nu. “Am pe telefon hărți și, dacă plec pe-afară cu mașină, prefer variantă hărților printate. Cele mari, pliante. Muzică nu ascult, din păcate, pentru că orice timp liber (volan, birou etc) îl folosesc pentru a vorbi la telefon. Alte gadgeturi nu dețin…”

Prima poza facuta cu iPhone

Legat de Băcănia Veche, Marius ne explică puțin filosofia din spatele acestei afaceri.

Cred că odată cu deschiderea Băcăniei Vechi am renunțat la foarte multe accesorii ale vieții moderne. Am ales să mă rup de lucrurile astea pentru că apreciez masiv liniștea vieții tihnite. M-am întors la lucrurile simple, însă acum mă pregătesc să deschid Băcănia în variantă magazinului online. Poate părea o contradicție aici, însă eu nu sunt neapărat un inamic al gadgetariei, ci chiar din contra – îmi plac oamenii pasionați de “chestii noi”. Dar iubesc simplitatea vieții de la țara, unde, desigur, n-aș putea trăi fără o parabolica de 4 metri pe care să am HD cele mai țări canale de food din lume! 🙂

Dacă v-a plăcut povestea, găsiți și blogul lui Marius aici >>