MediaTek se pregătește să lanseze noul SoC Dimensity 9200 luna viitoare, cu un nucleu ARM Cortex-X3 de mare putere. Conform prezentărilor, acesta promite câștiguri de performanță de 25% față de predecesorul său. Tot în noiembrie va fi lansat și Snapdragon 8 Gen 2, următorul flagship Qualcomm.

Mediatek Dimensity 9200

Sursa: GSMarena

Detaliile Mediatek Dimensity 9200

SoC-ul se va baza în continuare pe nodul de producție de 4 nm al TSMC și va folosi probabil aceleași nuclee Cortex-A710 și Cortex-A510 ca înainte. Noul GPU Immortalis G715 este de asemenea de așteptat să facă apariția, sporind și mai mult performanța.

Anul trecut, MediaTek a lansat primul chipset bazat pe procesul de fabricație de 4 nm al TSMC și a fost unul dintre primii care au folosit nucleul de înaltă performanță Cortex-X2 al ARM. Și din moment ce noiembrie este foarte aproape, este logic să ne așteptăm ca compania să lanseze chipset-ul său flagship de generație următoare.

Se așteaptă ca Dimensity 9200 să sosească mult mai devreme decât a fost lansat oficial predecesorul său.

Ce știm despre Snapdragon 8 Gen 2

Procesorul nou va avea o configurație extrem de neobișnuită 1+2+2+3 CPU, conform zvonerului Digital Chat Station. Procesorul Snapdragon 8 Gen 2 va avea următoarele nuclee: un Cortex-X3, două Cortex-A720, două A710 și trei A510. Sau pentru a merge după numele lor de cod, 1x Makalu-Elp, 2x Makalu, 2x Matterhorn și 3x Klein-R1.

Dacă ați urmărit anunțul ARM, numele Makalu și Matterhorn ar trebui să fie familiare. Acestea au fost anunțate ca urmare a generației Cortex-X1/A78. Matterhorn este în mod clar pasul X2/A710 în diagramă, Makalu este următoarea generație.

Snapdragon 8 Gen 2 (SM8550, nume de cod Kailua ES) va fi creat pe nodul N4 al TSMC, potrivit DCS. Se spune că cip-ul emblematic Gen 2 folosește un GPU Adreno 740, ceea ce nu ne spune prea multe, din păcate. Va folosi aceeași arhitectură ca și 730 în cipurile actuale.

Compania americană a dezvăluit și data următorului său Snapdragon Summit. Acest eveniment anual are loc întotdeauna în Hawaii și tot acolo va fi și anul acesta. Cu toate acestea, în general a avut loc în decembrie, dar în 2022 Summitul va fi un eveniment de trei zile programat pentru 15-17 noiembrie. La acest eveniment va fi lansat oficial Snapdragon 8 Gen 2.