Specialiștii Microsoft Research cred că vor putea în următorii 10 ani să învingă cancerul, încearcă să folosească tehnologia pentru a “reprograma” celulele bolnave. Deja, cei de la Microsoft au anunțat o tehnologie care poate ajuta la diagnosticul cancerului în statii mai incipiente, când boala se poate trata.

dreamstime_xl_19220303
Credit foto: © Christos Georghiou | Dreamstime.com – AI

Microsoft a adunat o echipă de specialiști în biologie care să trateze cancerul ca și cum ar fi “un bug software”. E drept că pe partea de software nu fac ei mari progrese cu diversele bug-uri. Dar cercetătorii au reușit să imprime ADN-ul persoanei în computere de dimensiunea unei celule. În genul nano-roboților, aceste dispozitive pot identifica celulele canceroase și le pot distruge. Cercetătorii cred că în 10 ani vom avea o soluție viabilă care va putea distruge cancerul de câte ori s-ar reactiva.

Programul de cercetare va pune tehnologia să analizeze comportamentul unei celule sănătoase și cel al unei celule canceroase, ca să descopere de unde apare problema și cum poate fi corectată sau eliminată. Aplicația software se cheamă Bio Model Analyser și este deja folosită, probabil analizează Big Data și vor folosi Inteligența Artificială pentru a extrage modele.

Unii cercetători sunt mai optimiști și spun că aumite forme de cancer vor fi învinse în cinci ani, doar cele mai periculoase ar putea da bătăi de cap cercetătorilor.

Oamenii spun că pe viitor oamenii vor purta tot felul de gadgeturi smart care vor urmări evoluțiile din organism și vor raporta rapid orice schimbare, iar bolile vor putea fi ținute sub control mai ușor.