Minimal Phone face parte dintr-un trend recent, care abandonează rețelele sociale și pune focus pe productivitate. Pe lângă minimalism, produsul are o autonomie extraordinară, patru zile fără priză. Bine, ecranul e-ink este alb-negru, iar funcțiile sale sunt mai mult de comunicare. Au mai încercat unii varianta asta și nu au avut succes. Via: Civilization.

minimal phone
Credit foto: Minimal Company

Despre Minimal Phone

Minimal Phone este un dispozitiv concept care împrumută elemente de la produsele e-ink și smartphone-urile Blackberry. Dispozitivul a încheiat recent faza de proiectare, așa că va trece timp până când îl puteți cumpăra. Cei interesați se pot înscrie pe o listă de așteptare pe site-ul oficial.

Un astfel de concept minimalist apare din când în când încercând să ne convingă să renunțăm la flagship-uri sau telefoane de top. Este ușor de înțeles și de ce. Smartphone-urile și tehnologia ocupă o mare parte din viața noastră și au cauzat probleme de sănătate mintală și scăderea nivelului de atenție, concentrare, productivitate pentru unii.

Minimal Phone și a fost observat pentru prima dată de Android Police. Dispozitivul promite un ecran E Ink, o tastatură tactilă și o durată de viață impresionantă a bateriei de patru zile. În acest moment, este important să ne amintim că este doar un concept.

Andre Youkhna, fondatorul și CEO-ul companiei Minimal Company, a făcut un AMA pe Reddit în care a descris Minimal Phone. În comentarii, Youkhna a spus că Minimal Phone a trecut de faza de proiectare. Cu toate acestea, compania abia începe procesul de cercetare și dezvoltare pentru crearea efectivă a smartphone-ului.

Asta înseamnă că va dura ceva timp până când acest concept va ajunge pe piață. Youkhna a spus că un producător important și Google au purtat deja discuții cu compania Minimal.

Există câteva aspecte ale telefonului Minimal care sună atrăgător. Va rula o versiune personalizată de Android, una mult mai ușoară, numită MinimalOS. Chiar dacă va fi minim și simplist, randările arată aplicații terțe precum Uber ca fiind disponibile. Împreună cu MinimalOS, afișajul E Ink al telefonului Minimal se spune că oferă o durată de viață de patru zile cu bateria de 4.000 mAh. Ecranele E Ink, în general, încep să câștige popularitate și probabil ar arăta grozav pe un produs ca acesta.

Problema cu smartphone-urile minimaliste precum Minimal Phone este de obicei prețul. Există o piață foarte mică de oameni care vor înlocui smartphone-urile moderne cu ceva de genul Minimal Phone. În schimb, o șansă mai bună pentru un telefon minimalist este să servească drept telefon secundar.

Asta înseamnă că dacă mergi în camping sau vrei să petreci mai mult timp cu familia, poți lua telefonul Minimal cu tine. Astfel, rămâi conectat în caz de urgență fără a simți nevoia să pierzi timpul pe telefon.

Cu toate acestea, discuțiile inițiale pentru prețurile minime pentru telefon au atins nivelul de aproximativ 400 de dolari, ceea ce ar putea fi o vânzare dificilă pentru potențialii cumpărători.