În contextul în care tehnologia inteligenței artificiale a luat cu asalt lumea, MSI a anunțat la CES 2024 cea mai recentă gamă de laptopuri cu AI. Includ procesor NPU (Neural Processing Unit) integrat în noile procesoare Intel Core Ultra. A lansat și o serie de laptopuri cu ecran de 18″ și procesoare Intel seria HX de a 14-a generație. Au cele mai mari module termice cu cameră de vapori, cu scopul de a fi cele mai puternice din lume.

Laptop MSI cu AI

Cele mai recente laptopuri MSI sunt echipate cu noile procesoare Intel Core Ultra. Sunt concepute pentru sarcini de lucru susținute de inteligență artificială. Noile procesoare dispun de o unitate de procesare neuronală (NPU) dedicată, optimizată pentru sarcini AI și sunt construite pe noul nod de procesare Intel 4. Nucleele cu consum redus de energie (LPE) ale Core Ultra asigură o utilizare minimă a energiei pentru sarcinile de rutină, îmbunătățind și prelungind durata de viață a bateriei. În plus, integrarea graficii ARC în Core Ultra oferă o performanță grafică per watt mai mult decât dublă față de generațiile anterioare, susținând nu numai aplicațiile standard de birou și streaming, dar și crearea de conținut și gaming.

MSI prezintă o nouă serie de laptopuri de înaltă performanță, echipate cu procesoare Intel Core seria HX din a 14-a generație, cele mai puternice procesoare mobile de până acum, ideale pentru sarcinile de lucru AI care necesită un răspuns rapid, greutate redusă și latență scăzută. Aceste procesoare ating o viteză fără precedent de 5,8 GHz, cea mai mare din rândul procesoarelor mobile. Îmbunătățite în continuare cu exclusivul Intel Application Optimizer pentru optimizarea firelor de execuție în jocuri, aceste laptopuri MSI oferă performanțe de neegalat pentru jocuri imersive și crearea de conținut pretențios.

Având la bază arhitectura NVIDIA Ada Lovelace, lider în industrie, seria RTX dispune de DLSS 3 care funcționează cu inteligență artificială și oferă lumi virtuale realiste prin intermediul capabilităților complete de ray tracing. Nucleele specializate AI Tensor Cores oferă performanțe de ultimă oră și capabilități transformatoare pentru AI în jocuri, creație, productivitate zilnică și multe altele. Cu RTX, deblocați întregul potențial al inteligenței artificiale pe PC-urile Windows, astăzi și în viitor.

Software pentru AI

MSI nu adoptă doar hardware pregătit pentru inteligența artificială, ci lansează, de asemenea, software exclusiv bazat pe inteligență artificială, marcând angajamentul său față de era inteligenței artificiale. Motorul AI Engine îmbunătățește experiența utilizatorului prin optimizarea automată a setărilor laptopului, cum ar fi ecranul, sistemul audio, profilurile de alimentare și iluminarea tastaturii, în funcție de aplicația utilizată, asigurând divertisment imersiv și crearea eficientă de conținut.

AI Artist, un serviciu rar de transformare a textului în imagine offline, elimină riscurile de latență a rețelei și de scurgere a datelor și utilizează performanțele laptopurilor puternice, oferind funcții suplimentare, cum ar fi transformare din imagine în imagine, transformare din imagine în text și export de fișiere PSD cu layere pentru editare în Photoshop, sporind considerabil productivitatea creatorilor de conținut. În plus, AI Noise Cancellation Pro, care îmbină hardware-ul avansat al microfonului cu un software de anulare a zgomotului bazat pe inteligență artificială, oferă voce la calitate de studio pentru întâlniri la distanță sau înregistrări profesionale, chiar și în medii zgomotoase, cu poziții de captare a microfonului personalizabile.

Laptopuri de 18 inch pentru jocuri: Titan 18 HX / Raider 18 HX / Stealth 18 AI Studio

MSI a prezentat ;i noua sa familie de laptopuri de gaming de 18 inch, cu design nou, care include modelul Titan 18 HX, premiat de două ori la CES 2024, modelul Raider 18 HX, un dispozitiv de performanță extremă, și laptopul de jocuri de 18 inch Stealth 18 AI Studio. Pentru a pune în valoare performanța extremă, atât Titan 18 HX, cât și Raider 18 HX sunt echipate cu procesoare Intel Core i9 din generația a 14-a și grafică NVIDIA® GeForce RTX™ seria 40, în timp ce Stealth 18 AI Studio se mândrește cu cele mai recente procesoare Intel Core Ultra. În plus, Titan 18 HX dispune de noua soluție termică cu cea mai mare cameră de vapori de pe piață și suportă MSI OverBoost Ultra, oferind o putere totală de 270 W, o premieră în industrie, în timp ce Raider 18 HX oferă o putere totală impresionantă de 250 W.

Pentru a oferi o experiență de joc captivantă, modelele MSI Titan 18 HX, Raider 18 HX și Stealth 18 AI Studio dispun de un ecran generos de 18 inch pentru un orizont de joc fără margini. Caracteristicile remarcabile includ primul mini-display LED 4K 120Hz de 18 inch din lume, care oferă rezoluții ultra-înalte, DisplayHDR 1000 și acoperire largă a gamei de culori pentru o experiență de joc vie și realistă. Fiecare model din gamă, inclusiv Titan 18 HX, Raider 18 HX și Stealth 18 AI Studio, are un design nou. Titan 18 HX evidențiază o abordare centrată pe utilizator, cu primul touchpad Haptic RGB din lume și o tastatură mecanică Cherry Switch reînnoită. Titan 18 HX dispune de patru seturi de sloturi de memorie, capacitatea totală putând fi extinsă până la un impresionant 128GB. În plus, acesta include trei sloturi de SSD M.2, oferind o capacitate de stocare de până la 12TB. Raider 18 HX reproiectat se mândrește cu iconica bară luminoasă RGB și cu un nou suport 3D pentru a optimiza fluxul de aer de răcire, îmbunătățind performanța generală. Titan 18 HX și Stealth 18 AI Studio se remarcă prin construcția cu un aliaj de magneziu și aluminiu, asigurând durabilitate și o estetică elegantă, ceea ce face din Stealth 18 AI Studio cel mai ușor laptop de gaming de 18 inch disponibil pe piață.