Mark Zuckerberg a anunțat că NFT-urile vor intra pe Instagram curând, scrie Risco.ro. Într-o discuție la SXSW cu Daymond Jhon, șeful Meta spune că va introduce NFT-urile pe Instagram în viitorul apropiat.

Instagram

Sursa foto: https://ro.depositphotos.com/

Ce este un NFT?

NFT-urile seamănă mult cu criptomonedele, precum Bitcoin și Ethereum și au la bază tehnologia blockchain. Cu toate acestea, un NFT este complet unic și nu poate fi schimbat pentru ceva similar, aici este partea în care nonfungibilul începe să aibă sens. Fișierul stochează informații suplimentare care îl ridică deasupra monedei pure.

Orice tip de fișier digital ușor de reprodus poate fi stocat ca NFT pentru a identifica copia originală, cum ar fi fotografia, piesa de artă, muzica, videoclipurile, tweet-urile și chiar meme-urile. Poți face NFT din aproape orice unic care poate fi stocat digital și are valoare. Sunt ca orice alt obiect de colecție, cum ar fi un tablou sau o figură de acțiune de epocă, dar în loc să cumpărați un articol fizic, plătiți pentru un fișier și dovada că dețineți copia originală.

Care va fi rolul NFT-urilor pe Instagram?

Fondatorul Meta nu a oferit prea multe detalii, însă a menționat că echipa sa lucrează în prezent la integrarea bunurilor nefungibile la categoria foto și video a Instagramului. Acesta speră că în câteva luni vom vedea primele NFT-uri pe platforma socială și că vom avea posibilitatea chiar să creăm diverse elemente cu ele în mediul online.

Adam Mosseri, director Instagram, a confirmat faptul că firma a explorat în mod intens capabilitățile NFT-urilor, cu scopul de a duce tehnologia către un public cât mai mare. Mosseri speră că în acest fel userii de pe Instagram vor putea să interacționeze cu ele, iar creatorii vor fi motivați să le dezvolte. Un lucru care a confirmat intențiile lui Zuckerberg a fost evenimentul “Creator Week”,care a avut loc vara trecută, în care au fost invitați în mod privat doar anumiți creatori de NFT-uri.

Zuckerberg își dorește interconectare în lumea virtuală

Interesul Instagramului față de NFT-uri demonstrează viziunea largă a companiei Meta cu privire la interconectarea din lumea virtuală. Zuckerberg a afirmat că își dorește ca, de exemplu, hainele purtate din avatarul userului în Metavers să fie create prin NFT-uri și utilizate în locuri diferite. Meta și-a propus să creeze și o criptomonedă proprie, însă procesul a eșuat deocamdată.

Citește continuarea articolului pe Risco.ro