Nikon Z5, noua cameră foto mirrorless Full Frame, a fost lansată oficial, cu un preț de 1.400 de dolari. Este cel mai ieftin model Full Frame al lor, cu 600 de dolari sub Nikon Z6.

Nikon Z5 a fost lansat oficial împreună cu obiectivul Nikkor Z 24-50mm f/4-6.3, cel mai scurt și mai usor dintre obiectivele cu zoom standard pentru aparate foto full-frame mirrorless. Rezistent, ușor și simplu de utilizat, Nikon Z 5 este o oportunitate excelentă pentru entuziaștii care vor să treacă la fotografierea cu un sistem mirrorless full-frame. Senzorul CMOS de 24,3 MP asigură un nivel scazut de zgomot chiar și la sensibilitate ISO ridicată, dar și un interval dinamic superior.

Sistemul AF hibrid cu 273 de puncte de la Nikon asigură focalizarea clară de la o margine la alta a cadrului, iar vizorul electronic (EVF), același ca la renumitele Z6 și Z7, oferă o vizualizare extrem de clară. Fantele de card duble oferă o stocare flexibilă, iar manevrarea aparatului foto se face fără efort, datorită apreciatelor caracteristici ergonomice ale sistemelor Nikon Z, inclusiv mânerul adânc al aparatului foto. Aparatul foto poate fi alimentat și prin USB – un beneficiu ideal daca faceți o filmare secvențială de durată de la fereastra camerei de zi.

Obiectivul extrem de portabil Nikkor Z 24-50mm f/4-6.3 este inclus în kitul de bază și acoperă unele dintre cele mai utilizate distanțe focale, oferind performante remarcabile pentru fotografii și filme. De asemenea, Nikon Z5 este pe deplin compatibil cu adaptorul pentru montură FTZ, care permite utilizarea obiectivelor Nikkor cu montura F fără să se piardă din calitatea imaginii.

Nikon va continua să își extindă gamă de obiective Nikkor Z cu o varietate de obiective de înaltă performanță, care stimulează intențiile creative ale fotografilor. Obiectivul Nikkor Z 14-24mm f/2.8 S este programat să fie anunțat mai tarziu în acest an. De asemenea, este disponibilă o nouă planificare a lansărilor de obiective Nikkor Z.

Aplicația Webcam Utility a fost dezvoltată în contextul situației mondiale actuale și va permite folosirea aparatelor foto Nikon ca webcam. Versiunea beta va fi disponibilă la începutul lunii august.

În US Nikon Z5 a fos anunțat la 1.400 de dolari, ceea ce o face extrem de competitivă, să vedem însă ce preț va avea în România.