Și eu am donat prin eMAG pentru Crucea Roșie. Am aflat azi că au făcut mai mult decât atât și au coordonat o nouă donație cu sprijinul Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard. Au donat produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni prin intermediul Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Donații prin eMAG

La fiecare comandă realizată puteți adăuga în coș și o donație pentru Crucea Roșie. Peste 5.500 de clienți eMAG din toată țara au donat în sprijinul populației sever afectate de conflictul armat din Ucraina în primele 20 de ore de la deschiderea platformei. Valoarea donațiilor a fost în prima zi de 350.000 de lei. După două zile de campanie, fără o comunicare mai intensă decât prezența pe site, s-au înregistrat peste 7.200 de donații în valoare de 436.000 de lei.

La o săptămână de la deschiderea platformei pentru donații în sprijinul populației ucrainene, 11.500 de clienți eMAG au donat peste 700.000 de lei în cadrul campaniei „Umanitatea nu are granițe”. Toate fondurile rezultate din aceste donații merg în contul Crucii Roșii Române, care achiziționează mai departe necesarul de hrană și produse sanitare pentru populația civilă ucraineană.

Pe lângă deschiderea platformei pentru donații, eMAG a donat alimente și produse de primă necesitate în valoare de 550.000 de lei, care au fost distribuite săptămâna trecută populației civile din Ucraina. Un convoi umanitar al Crucii Roșii Române cuprinzând camioane cu alimente, materiale sanitare și de primă necesitate a trecut granița în Ucraina, pe la Vama Siret, pentru a ajunge la populația civilă. Cinci dintre cele șapte camioane aparținând firmei de curierat Sameday conțineau produse donate de eMAG.

ads

donatii eMAG

Donații împreună cu partenerii

eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard au donat azi produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni. Donația cuprinde produse de igienă personală, lenjerii de pat, saltele, pături, lăzi frigorifice, baterii externe sau lanterne și este direcționată către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Potrivit Poliției de frontieră, pe teritoriul României intraseră ieri 14.475 de cetățeni ucraineni care au nevoie de acoperirea necesităților pe perioada tranzitului sau a șederii pe termen lung în România.