Mark Selby, vicepresedinte Nokia pentru colaborarile cu alte companii, l-a invitat pe scena Nokia World pe Tim Berners-Lee, unul dintre inventatorii World Wide Web. El a povestit despre evolutia Internetului, dar si a telefonului mobil. Daca mobilul include acum mesajele noastre, calendarul personal , date de localizarte, pe viitor va include si alte informatii. De exmnplu, la inceput, date medicale: poate sa ia pulsul, tensiunea si toate celelalte. Iar pe viitor va invata despre starea de spirit a utilizatorului.

Nokia World - Tim Berners-Lee

Pe viitor va sti si cum te simti, daca drumul a fost ok si daca esti nervos sau nu. Iti va stimti starea de spirit. Momentan, cu cat mai bune sunt aplicatiile disponibile, cu atat mai mult va creste utilizarea serviciilor de date.

In viitorul apropiat, una dintre tendinte va fi adoptarea Augmented Reality – cu alte cuvinte, mai multe informatii decat ceea ce arata o harta. Poti afla istoria locului, programul de operare sau serviciile oferite, preturi, toate aceste informatii pot fi adaugate datorita aplicatiilor AR.

HTML 5 va aduce o serie de tehnologii noi. Scalable graphics – ce faci pentru monitorul de pc se vede la fel pe display de telefon.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected]
NU SUNT SERVICE SAU MAGAZIN !