Regizorul Denis Villeneuve lucrează la un nou film bazat pe seria de romane SF Dune, iar abordarea va fi diferită de cea din 1984. Recunosc că, deși este una dintre cărțile marcante pentru mine, filmul Dune nu a reușit să mă impresioneze deloc.

dune-movie-1984

Filmul Dune, deși destul de ok realizat în 1984, ducea lipsă de personaje mai clar conturate – sunt altfel în carte – ducea lipsă de acțiune mai intensă. A fost bun tocmai pentru că ne-au plăcut cărțile. Țin minte și acum cât de greu am făcut rost și de cărți și le-am citit cu sufletul la gură. Pe urmă episoadele următoare ale filmului care trebuiau să fie din ce în ce mai bune au ajuns să fie tot mai slabe. Când ar putut fi un alt Star Wars dacă s-ar fi chinuit un pic. Culmea, filmul e făcut de David Lynch, care ulterior a scos multe producții bine făcute.

Regizorul a declarat că nu se ca inspira deloc din filmul lui Lynch și că pe baza cărților va realiza noul film Dune. Pînă acum însă au mai fost cel puțin două tentative de a face filme noi după Dune, însă ambele inițiaitive au eșuat. Se pare însă că Villeneuve a reușit să readapteze cu succes mai multe povești SF, iar acest lucru îl va ajuta să facă Dune. După ce a făcut Blade Runner 2049, Arrival și altele asemenea, Villeneuve ar putea crea un univers mult mai SF și personaje mai interesante care să încânte fanii seriei Dune. Iar pentru cei care nu cunosc Dune, să fie un imbold pentru a citi cărțile.

ads

Noul film Dune, care nu are încă o dată oficială de lansare, va trebui să condenseze în 2 ore o poveste destul de lungă. Pe de altă parte, așa se întâmplă cu majoritatea filmelor făcute după cărți. De altfel a și zis la un moment dat că Dune este filmul vieții pentru el.

Sursa: Screen Rant via Yahoo