Noile MacBook Air și MacBook Pro vor fi prezentate în cadrul WWDC 2012, alături de iOS6. Se pare că principala noutate, dincolo de implementarea clară a noilor procesoare Intel Ivy Bridge, este adoptarea unui nou ecran de tip “Retina”, pentru a oferi o experiență grafică similară cu iPhone sau iPad. Nu este o informație oficială nici asta, dar este o decizie logică și nu văd de ce nu s-ar confirma.

 

MacBook 2012
MacBook 2012

MacBook Air & Pro

Știrea legată de retina display circulă de multă vreme, este confirmată de TNW și preluată de PCWorld. Există aplicații pentru Mac OS X care spun că au suport pentru retina display, deși actuala generație Macbook nu are astfel de rezoluții.

Noile ecrane ar putea fi introduse pe MacBook Air de 11 și 13 inchi, dar și pe MacBook Pro de 15 inchi, precum și pe iMac.

Circulă deja detalii tehnice cu ecrane de rezoluții foarte mari. 9to5mac prezintă o rezoluție de 2560×1600 pixeli pentru MacBook Pro. Chinezii spun că MacBook Pro de 13 inchi va avea rezoluție 1280×800.

Analiștii confirmă și ei îmbunătățirile oferite de Apple, iar specialiștii citați de AppleInsider spun că Apple Air va avea un preț de 999 de dolari, după care se aranjează toate celelate prețuri din ce în ce mai mari. MacBook Pro de 15 inchi cu retina va costa 1.799 dolari.

Vedem care din informații se confimă și care sunt doar zvonuri.

Repet, nu cred că se va lansa iPhone 5 la WWDC, dar nu este exclusă o surpriză. Ar fi cam devreme după 4S lansat în octombrie. Dar cine poate ști ce decide Tim Cook?