Am fost dintotdeauna pentru controlul cartelelor prepaid, nu înțeleg ce problemă ai dacă operatorul te pune să arăți buletinul când cumperi cartela.
Update (29.03.2016): Tot mai multe surse infirmă faptul că teroriștii ar fi folosit cartele prepaid din România. SRI vorbește despre Siria sau Irak, unde chiar sunt muncitori români, poate chiar și militari. Alții neagă că la Paris sau Bruxelles foloseau teroriștii cartele românești.

cartele gsm

Dar astăzi a ieșit la iveală că teroriștii de la Bruxelles au folosit cartele prepaid din România. Nu mai este nicio campanie pro-SRI, nu mai forțează nimeni mâna societății civile.

Prim-ministrul Dacian Cioloș a declarat la Pro TV la emisiunea După 20 de ani că s-au folosit cartele prepay din România în pregătirea anumitor atentate din alte state membre ale UE. Acest tip de cartele prepay telefonice încă sunt vândute în România fără un control al identității. Printre statele UE în care convorbirile telefonice efectuate de pe cartele prepaid sunt monitorizate sunt Italia, Spania , Franța, Germania, Slovacia, Danamerca, Letonia, Bulgaria, Grecia.

Dacian Cioloș a spus : „Apropo de cartelele prepaid, de exemplu, înțeleg că România e una din puținele țări din Uniunea Europeană care, încă, vinde cartele fără un control de identitate. Înțeleg că au fost chiar folosite, în ultima perioadă, cartele prepaid din România, în pregătirea unor atentate în altă parte, în Uniunea Europeană, tocmai pentru că există flexibilitate în România”.

„Sunt câteva lucruri care vor fi puse în discuţie în perioada următoare. Ministra justiţiei şi cu ministrul de interne vor veni cu o notă în guvern cu aceste elemente și ele vor fi dispuse dezbaterii publice. Să nu aibă cineva impresia că vrem să facem ceva pe ascuns, să punem o presiune asupra opiniei publice. Eu cred că e important – într-un mod pragmatic, riguros – să discutăm de lucrul acest şi să învățăm să punem cursorul acolo unde trebuie. Să nu exagerăm”, a adăugat premierul.

Da, “pe vremea mea”, ca abonat de telefonie trebuia să duci și actele de la casă și tot felul de documente, dar nu se mai plângea nimeni…