Programul SuperCoders continuă cu etapa a doua, un concurs național. Toți copiii cu vârste cuprinse între 10-13 ani, care au cunoștințe de bază de programare în Scratch sau code.org, sunt invitați să se înscrie pe site-ul Orange până pe 26 noiembrie și să creeze animații.

orange supercoders coding competition

Studiile la nivel european prevăd o utilizare din ce în ce mai mare a competențelor digitale în toate tipurile de meserii, inclusiv cele care până acum nu aveau legătură cu tehnologia, ex: agricultură, sănătate, construcții, etc. Totodată, se estimează că în următorii ani numărul meseriilor care vor cere astfel de abilități va crește considerabil. În acest sens, SuperCoders are ca prim obiectiv familiarizarea copiilor cu tehnologia și pregătirea lor pentru viitor.

Etapa I, Caravana SuperCoders a ajuns la finalul ediției de anul acesta. În cele 10 orașe (Iași, Focșani, Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Constanța, Galați, Brăila, Craiova și Târgu Jiu), la caravana au participat aproximativ 500 de copii care au făcut primii pași în lumea programării. Aceştia au dezvoltat aplicații pe 3 niveluri de dificultate (Storytelling, Maze, Quiz). Tematica generală a abordat mediul înconjurător și protejarea planetei, iar SuperCoders 2017 și-a îndreptat atenția către Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) cuprinse în Agenda 2030 propusă de Națiunile Unite. În cadrul atelierelor, proiectele au fost realizate de copii pornind de la cel de-al 15-lea Obiectiv Global, viața terestră. Astfel, copiii au fost încurajați să-și prezinte soluțiile referitoare la protejarea planetei prin jocuri și animații create pe platforma Scratch.

În perioada 6 – 26 noiembrie, copiii care doresc să participe la a doua etapă a programului, concursul național, sunt invitați să se înscrie pe site-ul Orange.

Concursul se adresează copiilor cu vârste între 10-13 ani care sunt pasionați de jocuri, calculatoare și programare și sunt familiarizați cu scratch.mit.edu sau code.org. Participanții pot fi elevi care își doresc să aprofundeze domeniul programării, indiferent dacă au participat sau nu la atelierele #SuperCoders de anul acesta sau din trecut. Atât platforma Scratch, cât și code.org sunt platforme de învățare prin joc, ce pot fi utilizate acasă, fără profesor.

Copiii care vor realiza cele mai bune 50 de aplicații vor avea posibilitatea să participe la următorul modul de învățare, SuperCoders Online Academy, un curs interactiv de coding care oferă concepte de bază ale limbajului de programare Python.

În plus, Orange România va oferi primilor clasaţi, în funcţie de punctajul obţinut, următoarele premii:

– Un premiu I – un Lenovo YogaBook Black 4G Win 10Pro 64GB,

– Două Premii II – câte o tabletă Samsung Galaxy Tab A 10.1 LTE T585 white și

– Trei Premii III – câte un set de căști FreshNRebel Caps Wireless Headphones și boxe FreshNRebel bluetooth Rockbox Cube