Orange a obținut o nouă certificare a performanței rețelei, confirmându-le astfel cele mai înalte standarde ale serviciilor de voce și de date. În perioada mai-iunie, auditorul extern Systemics-PAB a desfășurat o campanie de măsurare a performanțelor rețelelor mobile în România.

Auditul realizat de Systemics a plasat rețeaua Orange România pe primul loc datorită rezultatelor foarte bune în ceea ce privește accesibilitatea și disponibilitatea serviciilor de voce, cât și datorită vitezei de care utilizatorii de date mobile se bucură. Studiul a fost realizat în 22 de mari orașe la nivel național, precum și pe drumurile de legătură, pentru a oferi rezultate concludente.

Astfel, certificarea oferită de Systemics reconfirmă că rețeaua Orange oferă cel mai rapid timp de conectare a apelurilor de voce. Față de aceeași perioadă a anului trecut, timpul de conectare a apelului a scăzut cu 26%. În ceea ce privește datele mobile, clienții pot descărca un fișier de 1GB în 2 minute și 24 de secunde. Acest atribut al performanței rețelei oferă clienților noștri cel mai scurt timp de descărcare a fișierelor și cea mai bună viteză de navigare pe Internet.

Rezultatele obținute sunt susținute și de accesibilitatea și disponibilitatea serviciilor. Astfel, Orange România este singurul operator care oferă acoperire 100% la nivel urban pentru serviciile 4G.

În decembrie 2016, compania a primit din partea auditorului independent LCC International certificarea pentru cea mai bună rețea din România, atât pentru serviciile de internet mobil, cât și pentru cele de voce, inclusiv apelurile 4G, pentru al treilea an consecutiv.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!