Orange România a anunțat azi schimbări în echipa de top management pentru pozițiile de Chief Technology Officer și IT Director. Marius Maican, cu peste 25 de ani vechime în Orange, este noul Chief Technology Officer de la 1 iulie 2022. Zona de tehnologie a fost întărită prin numirea lui Alexandru Ilie, care s-a alăturat echipei de conducere a Orange în calitate de IT Director.


Sursa foto: https://ro.depositphotos.com/

Noul CTO Orange România

Marius Maican și-a început cariera la Orange (fostul MobilRom) în 1997 ca Radio Design Engineer. La finalul aceluiași an ajungând să conducă echipa de inginerie radio. Un moment important din cariera sa a avut loc în 2011, când a fost numit Operations & Maintenance Director, iar din acest rol a transformat modelul operațional atât în zona rețelei, cât și în IT, a creat Security Operation Center-ul Orange și, împreună cu echipa sa, a asigurat constant o calitate ridicată a serviciilor, poziționând Orange ca rețeaua #1 în Romania.

Din noul rol, Marius va coordona departamentul Technology al Orange România, având ca obiectiv menținerea poziției de lider de piață a companiei din perspectiva calității și extinderii rețelei, dar și a implementării pe piața locală a celor mai noi tehnologii.

El preia atribuțiile lui Emmanuel Chautard, desemnat director adjunct responsabil de transformare și operațiuni în cadrul Orange Innovation Networks, ale cărui realizări în România, precum prima lansare 5G din cadrul Grupului Orange, dar și dezvoltarea rețelei proprii FTTH, au consolidat Orange România ca lider tehnologic la nivelul Grupului Orange.

Noul director IT

Absolvent al Academiei de Studii Economice din București (Cibernetică), a obținut și o diplomă de Master în Baze de date. Alexandru Ilie are o experiență profesională vastă, acumulată în industriile telecom și IT în companii multinaționale puternice. Din rolurile variate de leadership pe care le-a deținut până acum în zona de Digital & IT, cele mai recente fiind cele de Head of Digital IT Systems și Delivery Director în cadrul unor prestigioase companii internaționale din domeniul IT&C, Alexandru se poate mândri cu un portofoliu impresionant de proiecte livrate cu succes la nivel local sau pentru țări din zona EMEA. De la crearea de strategii IT pe termen lung la dezvoltarea de soluții și noi tehnologii pentru medii de business complexe, Alexandru este un profesionist valoros, orientat spre inovație, cu o experiență practică semnificativă, completată de o viziune de ansamblu asupra tuturor proceselor IT.

Ca parte a echipei executive a Orange România, Alexandru are rolul de a defini și implementa strategia de evoluție a soluțiilor IT care să susțină dezvoltarea, digitalizarea și leadership-ul Orange pe piața locală.

El a preluat responsabilitățile de la Bogdan Rotunjanu, care, după o carieră remarcabilă în cadrul Orange România, derulată pe parcursul a două decenii în care a definit și dezvoltat strategia de IT a companiei, își continuă parcursul profesional în interiorul grupului, la Orange Spania.