Panasonic a prezentat in Romania nou camera foto digitala Lumix DMC-G1, in cadrul unei prezentari de moda patronata de Andreea Manta si cu un cuvant inainte marca Lucian Mindruta. Sa va reamintesc despre ce este vorba.

Panasonic a creat o noua tehnologie de imagine, botezata Micro Four Thirds, care pretinde ca realizeaza imagini identice cu D-SLR (digital single lens reflex). Practic, in noua generatie de camere, senzorul este plasat imediat in fata obiectivului. Panasonic Lumix G1 are dimensiunile unei camere digitale compacte premium, dar este mult mai usoara si realizeaza imagini comparabile cu SLR-ul, ajutata si de senzorul de 12 megapixeli. Japonezii au adaugat si o tehnologie Intelligent Auto, care permite realizarea de imagini perfecte in orice conditii, fara a mai sta sa setezi aparatul.

Lumix G1 vine cu obiective inter-schimbabile, deocamdata sunt doua disponibile, dar numarul lor va creste pe viitor. Alt avantaj il constituie ecranul LCD mobil, care permite realizarea de fotografii din orice pozitie.  Are de asemenea ViewFinder si suficiente reglaje manuale sa satisfaca utilizatorii mai pretentiosi. Din ce am apucat sa testez, imaginile ies foarte bine, chiar si pentru un anti-talent ca mine. Problema ramane in cazul luminii de la becuri, nu am reusit din prima sa fac o vaza cu flori care arata foarte bine, dar care a iesit aiurea (galben, neclar). Desigur, nici nu am perseverat. Am observat cu placere faptul ca face focus pe personajele / obiectele in miscare, interesant pentru sport / moda / concerte etc. De asemenea,modificarile pe care le faci in setari iti permit sa vezi in timp real, pe LCD, cum va arata fotografia.

Pretul pentru Romania va fi de circa 800 de euro si nu dolari.

ads

Am promisiunea unui test mai indelugat cu aceasta camera, sper sa revin cu si mai multe informatii.