Panasonic Lumix DMC-G5 demonstrează evoluția primei camere foto mirrorless și de asemenea arată că japonezii au nevoie de un designer nou. După ce am scris deseori despre G1 și ca fost proprietar de G2, mi se pare o continuare evidentă a seriei, o evoluție marcată de la an la an, dar pe de altă parte păstrează aceeași linie, nu are acel “ceva” spectaculos care să te ducă la magazin să o cumperi.

Panasonic Lumix DMC-G5
Panasonic Lumix DMC-G5

Apropo de Panasonic, nici eu nu am mai primit comunicatele de presă de la noua agenție de PR, deși știu sigur că au contactele mele în baza de date. N-ar fi trebuit să scriu nici eu nimic despre Panasonic, dar este unul dintre brandurile care îmi plac și produsele merită scoase în evidență.

Panasonic Lumix G5

Camera foto a fost anunțată oficial în iulie și aveți aici toate detaliile tehnice ale ei. N-am avut prea mult timp la dispoziție și nici n-am transferat pozele făcute cu ea pentru că acolo erau create condiții de studio în care făceai poze excelente și cu telefonul. Camerele foto se pot testa în situații reale de fotografiere.

Ca și design, Lumix G5 este neschimbată, cum spuneam, doar că este acum un pic mai ușoară. Senzorul este de 16 megapixeli Live MOS, iar noua generație permite pre-procesarea imaginilor direct în senzor înainte de a fi transmise datele spre procesorul de imagine. Crește sensibilitatea ISO la 12.800, face 6 cadre e secundă, iar displayul integrat este mai bun.

Tot nu avem o informație despre preț, dar se pare că Lumix G5 va fi lansat comercial din 16 septembrie.

Bonus:

Panasonic HX-WA20
Panasonic HX-WA20

Panasonic NX-WA20

Tot la standul lor am văzut mai multe modele Lumix, dar am rămas cu ochii la camerele video. E drept că astăzi se caută mai mult cele rezistente și care pot fi prinse pe bicicletă sau mașină, dar eu am rămas cu ochii la aparatul ăsta tip-pistol, care arată foarte bine și are niște tehnologii de vârf în el. Plus că este rezistent la apă.

Senzorul este 16 megapixeli și poți face fotografie ca atare, dar de asemenea poți filma Full HD. Obiectivul este de 28 mm wide, zoom optic 7,5x, zoom digital 120x, stabilizare, ecran touchscreen, slot pentru carduri SD și așa mai departe. Ce să mai, mi-a plăcut.

Galerie foto

[nggallery id=438]