Panasonic a anunțat azi oficial primele două modele din seria mirrorless full-frame: Lumix S1R și S1. Am aflat despre ele de la Călin Stan, dar vă povestesc mai jos ce și cum.

Lumix S1

Panasonic Lumix S1 și S1R beneficiază de o stabilizară duală a imaginii (optică din body și din obiectiv Dual O.I.S) și pot înregistra video 4K la 50 sau 60 de cadre pe secundă. Camerele vor ajunge în magazine la începutul anului viitor. Pentru aceste modele Panasonic a ales montura L de la camerele Leica.

Panasonic a dezvoltat o cameră mirrorless Full Frame punând un accent pe capabilitățile expresive atât pentru fotografi, cât și pentru videografi. Camerele sunt ușor de utilizat și sunt extrem de robuste, acestea fiind elemente esențiale pentru profesioniștii domeniului foto/video, încorporând totodată o gamă completă de tehnologii Panasonic bazate pe experiența de peste un secol în industria de electronice de consum și de zece ani în dezvoltarea camerelor mirrorless. Vorbim despre tehnologii digitale precum procesarea imaginilor sau a semnalelor digitale, tehnologie optică de top, de disipare a căldurii și multe altele. Combinația dintre acestea va oferi clienților o nouă valoare pentru înregistrările foto și video.

ads

Modelul Panasonic Lumix S1 are un senzor cu 24 de megapixeli și S1R are 47 de megapixeli. De asemenea, Panasonic a anunțat că își va extinde gama de obiective compatibile din seria Lumix S, dezvoltând peste zece modele până în 2020, inclusiv un obiectiv cu focala fixă de 50 mm/F1.4, un obiectiv cu zoom standard de 24-105 mm și un teleobiectiv de 70-200 mm.

În cei 100 de ani de la înființare, Panasonic a depus nenumărate eforturi pentru a contribui la obținerea unei vieți mai bune de către clienții săi din întreaga lume, răspunzând nevoilor lor. Dorind să creeze o nouă cultură foto în era digitală, Panasonic a lansat în 2008 Lumix G1, iar de-a lungul anilor premierele japonezilor au continuat.

Prototipurile noilor camere și obiective sunt expuse la Photokina 2018.