Lansat in 2006, PCForum.ro a fost un proiect care a avut succes instant. Poate ca a fost design-ul care a prins si nu continutul, asta ca sa nu ma dau mare. Insa din 2006 pina acum ne luptam zilnic cu toti “baietii” care vor sa le demonstreze celor din gasca ca “sunt hacker, mane”. E drept, nici phpbb nu ne ofera multe sanse in acesta lupta, fiind un script deshis (open source, really open) asa ca vulnerabilitatile curg. Chiar si azi-noapte un astfel de “script kiddie” si-a bagat nasul prin setarile site-ului si a gasit portita prin care sa ne-o traga. (foto mai jos).

La firma de hosting precedenta atacurile erau DDoS, blocand serverul si accesul pe site. Acum baietii cauta vulnerabilitatile din script si profita de ele. Nu am inteles niciodata ce ii mina, oricum, sunt multumit ca nu au sters toate fisierele.

Cred ca pe undeva, prin forumurile de “specialiate” este un concurs cu premii: cine da jos PCForum, cine gaseste primul vulnerabilitatea, care reuseste de mai multe ori la rand…

Concurs! Dai subscribe și câștigi. Apasă play:

Forum PC

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected] și telefon 0769.066.003.