PlayStation a anunțat la CES noul PlayStation VR2 și a dezvăluit primul titlu exclusiv – Horizon Call of the Mountain.

PlayStation VR2

PlayStation VR2

PlayStation a anunțat la CES 2022 noua generație PlayStation VR2, care va oferi jucătorilor un nou nivel de imersiune și posibilitatea de a explora lumi nemaiîntâlnite. PlayStation VR2 va integra tehnologii de top, unele dintre ele regăsite și pe consola PlayStation 5, și va reda imagine de înaltă fidelitate, noi experiențe senzoriale și tracking îmbunătățit – totul într-un setup simplificat.

PlayStation VR2 duce jocurile VR la un nivel cu totul nou, permițând un sentiment mai mare de prezență și permițând jucătorilor să evadeze în lumi de joc ca niciodată. Cu căștile pornite și controlerele în mână, jucătorii vor simți o gamă sporită de senzații ca oricare altul – datorită creativității lumilor de joc construite de dezvoltatorii noștri de clasă mondială și celei mai recente tehnologii încorporate în hardware.

ads

Bazându-ne pe inovațiile noastre de la PS5, PlayStation VR2 adaugă o adevărată experiență de nouă generație, cu imagini de înaltă fidelitate, noi funcții senzoriale și urmărire îmbunătățită – împreună cu o configurare simplificată cu un singur cablu.

  • Fidelitate vizuală: pentru o experiență vizuală de înaltă fidelitate, PS VR2 oferă 4K HDR, câmp vizual de 110 de grade și foveated rendering. Cu un afișaj OLED, jucătorii se pot aștepta la o rezoluție de afișare de 2000×2040 per ochi și rate de cadre netede de 90/120Hz.
  • Urmărirea controlerului pe baza mișcării căștii: urmărind ochii din interior spre exterior, PS VR2 mișcă și controlerul prin intermediul camerelor integrate încorporate în setul cu cască VR. Mișcările și direcția sunt reflectate în joc fără a fi nevoie de o cameră externă. Tehnologia PS VR2 Sense combină urmărirea ochilor, feedback-ul căștilor, audio 3D și controlerul inovator PS VR2 Sense pentru a crea o senzație de imersiune. Feedbackul căștilor este o nouă caracteristică senzorială care amplifică senzațiile acțiunilor din joc ale jucătorului. Este creat de un singur motor încorporat cu vibrații care adaugă un element tactil inteligent, aducând jucătorii mai aproape de experiența de joc. În plus, Tempest 3D AudioTech de la PS5 face ca sunetele din împrejurimile jucătorului să prindă viață, adăugând acest nou nivel de imersiune.
  • Urmărirea ochilor: cu urmărirea ochilor, PS VR2 detectează mișcarea ochilor tăi, astfel încât o simplă privire într-o direcție specifică poate crea o intrare suplimentară pentru personajul jocului. Acest lucru le permite jucătorilor să interacționeze mai intuitiv în moduri noi și realiste, permițând un răspuns emoțional sporit și o expresie îmbunătățită care oferă un nou nivel de realism în jocuri.

Cu această ocazie, PlayStation a anunțat și primul titlu exclusiv pentru PlayStation VR2, Horizon Call of the Mountain. Noua aventură le va permite jucătorilor să se lase învăluiți de universul spectaculos Horizon, bucurându-se de poveste prin ochii unui personaj complet nou. În curând vor dezvălui mai multe despre noul protagonist.

Mai multe detalii pe site-ul lor.