Microsoft Surface este primul produs al gigantului software care face valuri în lumea high-tech, într-un sens pozitiv. Știu câțiva utilizatori care vor să cumpere deja tabletele, știu câțiva bloggeri IT care le recomandă cu căldură. Eu n-am testat produsul și probabil nici n-o să-l văd prea curând, le sunt tare drag. Azi a fost dezvăluit prețul.

Microsoft Surface
Microsoft Surface

Trebuie să recunosc că Windows 8 arată bine și se mișcă rapid, dar nu cred că este gata să înlocuiască Windows 7. Iar sistemul de operare pentru tablete Windows RT l-am văzut 10 minute la IFA pentru că nu a fost timp. Cred că tocmai prin aceste gadgeturi Microsoft va concura mai degrabă cu Android. Eu nu știu dacă W8 sau RT îți permite la ora actuală să faci aceeași treabă pe care o făceai pe W7. Și în ciuda asigurărilor Microsoft nu cred că există toate aplicațiile de care ai nevoie.

Microsoft Surface arată extraordinar. Dacă ar funcționa corect, ar fi primul produs cu adevărat concurent pentru iPad sau Transformer. Microsoft Surface are Windows RT, procesoare Nvidia Tegra 3, 2GB de RAM, iar dislay-ul este de 10,6 inchi cu rezoluție 1366×768 pixeli, format 16:9. Tabletele au USB 2.0, HDMI și o tastatură completă.

Prețul Microsoft Surface începe de la 499 dolari în US, pentru versiunea de 32GB. Ajunge la 599 dolari cu tot cu tastatură. Versiunea de 64GB ajunge la 699 dolari. Alte tastaturi cu tot cu huse de culori diferite vor costa 100 de dolari.

Microsoft Surface se va vinde oficial din 26 octombrie, acum se fac doar precomenzi în US.