Cei de la ARM au prezentat un procesor pentru “wearables”, dispozitive smart portabile de mici dimensiuni. Cortex-A35 este pe 64 de biți și va putea fi utilizat de asemenea pentru terminale smartphone extrem de ieftine, destinate piețelor precum China sau India.

ARM Cortex-35

Sursa foto.

ARM Cortex-A35 este în zona de procesoare ultra-eficiente energetic, dar și low-cost. Modelele pentru performanță sunt Cortex-A72 (folosit la Snapdragon 820 de exemplu), dar și Cortex-A57. Pentru nivelul mediu există ARM Cortex-A53.

Comparat cu generația anterioară (Cortex-A7), noul produs crește performanța cu aproximativ 20%. Nucleele sunt la 1GHz, iar producția este realizată pe 28nm, o soluție care reduce costurile. Cele mai performante procesoare sunt acum pe 14nm, iar planul este să se meargă spre 7 nanometri pe viitor.

ARM Cortex-A35 ar putea fi folosit ca procesor low-power în cadrul unor terminale de top, atunci când bateria ajunge la 20%. Prezentarea a fost la un eveniment din Silicon Valley, dar lansarea oficială a produsului va fi anul viitor.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!