Cei de la ARM au prezentat un procesor pentru „wearables”, dispozitive smart portabile de mici dimensiuni. Cortex-A35 este pe 64 de biți și va putea fi utilizat de asemenea pentru terminale smartphone extrem de ieftine, destinate piețelor precum China sau India.

ARM Cortex-35

Sursa foto.

ARM Cortex-A35 este în zona de procesoare ultra-eficiente energetic, dar și low-cost. Modelele pentru performanță sunt Cortex-A72 (folosit la Snapdragon 820 de exemplu), dar și Cortex-A57. Pentru nivelul mediu există ARM Cortex-A53.

Comparat cu generația anterioară (Cortex-A7), noul produs crește performanța cu aproximativ 20%. Nucleele sunt la 1GHz, iar producția este realizată pe 28nm, o soluție care reduce costurile. Cele mai performante procesoare sunt acum pe 14nm, iar planul este să se meargă spre 7 nanometri pe viitor.

ARM Cortex-A35 ar putea fi folosit ca procesor low-power în cadrul unor terminale de top, atunci când bateria ajunge la 20%. Prezentarea a fost la un eveniment din Silicon Valley, dar lansarea oficială a produsului va fi anul viitor.