Cea de-a șaptea generație a gamei de procesoare Intel Core a fost lansată oficial. Sunt iar îmbunătățiri de pefromanță, de stabilitate, suportă video 4K sau realitatea virtuală (VR). Cele trei modele, Core i3, Core i5 și Core i7 continuă să fie aranjate similar în oferta gigantului hardware.

7th Gen Intel Core family (1)

Printre îmbunătățirile menționate de oficialii Intel se numără: timp mic de răspuns și viteză, a fost trecut procesul de fabricație pe 14nm. A șaptea generație oferă o performanță în productivitate de până la 12% mai marei și o performanță web cu 19% mai rapidă față de generația anterioară.

Jucătorii au promisă o îmbunătățire grafică de trei ori comparativ cu un PC vechi de 5 ani. Tehnologia Thunderbolt 3 permite conectarea prin cablu la stații grafice externe sau la monitoare 4K.

Partenerii Intel vor începe rapid să lanseze sisteme cu noile procesoare, cred că zilele următoare la IFA Berlin o să văd diverse astfel de soluții. Astăzi au fost două evenimente Asus și Acer la care nu am ajuns, iar despre Lenovo vă scriu mai târziu.