QNAP a lansat TS-230, un NAS accesibil pentru stocarea centralizată a fișierelor, cu funcții de Media Hub.

qnap-ts_230_2

Qnap TS-230

Qnap Systems a lansat pe piața locală dispozitivul NAS TS-230, un model compact și silențios, cu numeroase funcții, care se poate încadra cu ușurință în orice decor. TS-230 este ideal pentru stocarea zilnică centralizată, backup, partajarea de fotografii și de clipuri video. Toate materialele stocate pe TS-230 pot fi securizate și protejate prin facilitatea “snapshot”. Cuplat cu aplicațiile multimedia și suportul pentru funcția de transcodare, TS-230 este un NAS buget, ideal pentru adoptarea unui stil de viață digital inteligent.

TS-230 utilizează un procesor Realtek RTD1296 quad-core la 1.4 GHz și integrează 2 GB memorie RAM DDR4 pentru a susține aplicațiile NAS pentru acasă. Acesta oferă un port Gigabit și suportă hard disk-uri SATA 6 Gbps, criptare AES-256 și caching SSD. Sistemul de răcire utilizează un ventilator cu rulment Sintetico de tip HDB pentru menținerea unui flux ridicat de aer și a unui zgomot redus, furnizând o răcire mai bună pentru TS-230, asigurând totodată operarea constantă a sistemului. Montarea hard disk-ului fără scule facilitează instalarea serverului TS-230 chiar și de către un utilizator neavizat.

Qnap TS-230 dispune de sistemul inteligent de operare QTS ce suportă stocarea fișierelor și posibilitatea de partajare, backup, sincronizare și protecția datelor. Utilizatorii pot face backup în mod regulat pe TS-230 pentru datelor lor de pe Windows sau macOS pentru managementul centralizat și partajare, iar cu aplicația HBS pot realiza backup-ul datelor de pe NAS într-un serviciu cloud. Capabilitatea de a crea mai multe versiuni “snapshot” ajută la protejarea datelor împotriva amenințării virușilor ce criptează informațiile și la recuperarea lor rapidă și ușoară dintr-o perioadă anterioară.

Printre celelalte funcții utile se numără: Qfiling pentru organizarea automată a fișierelor, Qsirch pentru căutarea rapidă a unui fișier specific, sau a unei fotografii prin cuvinte cheie sau culoare, Qsync pentru sincronizarea fișierelor pe multiple dispozitive precum NAS, dispozitive mobile, calculatoare și aplicații mobile pentru accesul remote la NAS cu creșterea productivității la lucru și acasă.

Mai mult, TS-230 poate funcționa ca un hub media pentru acasă. Acesta suportă Plex pentru streamingul media și transcodare 4K (H.264) în timp real pentru conversia video la un format universal ce poate fi rulat fluid pe multiple dispozitive. Aplicația QuMagie susținută de AI aduce managementul inteligent al fotografiilor prin organizarea automată a albumelor cu ajutorul AI. Combinată cu aplicația QuMagie Mobile, utilizatorii pot naviga cu ușurință prin fotografiile de pe NAS oriunde, oricând.

Magazinul integrat QTS App Center oferă mai multe aplicații ce pot fi instalate, incluzând instrumente pentru backup și sincronizare, managementul conținutului, comunicare, download și divertisment pentru a extinde funcțiile NAS-ului. Pentru utilizatorii Docker, instalarea Container Station pe TS-230 poate facilita aplicațiile containerizate precum casele inteligente sau aplicațiile multimedia.

QNAP TS-230 va fi disponibil pe piața românească din a doua săptămână a lunii august la un preț de aproximativ 1199 lei (taxe incluse).