Qualcomm Snapdragon 710 a fost lansat oficial, este o platformă pentru procesoare mai puternice, dar cu prețuri mai bune, conform CNet. Specialiștii Qualcomm spun că performanțele vor fi duble față de Snapdragon 660, dar prețul va fi sub Snapdragon 845 care este cel mai puternic procesor la ora actuală.

Qualcomm Snapdragon 710 este destinat terminalelor cu Inteligență Artificială, are un sistem de procesare special pentru AI și procesare neurală de asemenea. Scopul este ca funcțiile și tehnologiile de pe telefoanele premium să fie aduse pe modele mai accesibile ca preț. Procesorul grafic integrat este Adreno 616, iar procesorul are opt nuclee pe formatul 2+6, sunt două nuclee Cortex-A75 la 2.2 GHz și șase nuclee Cortex-A55 la 1.7 GHz.

Procesorul include modem-ul Snapdragon X15 LTE, cu viteze de download de 800Mbps și upload 300Mbps, tehnologie 4×4 MIMO. Procesorul include Spectra 250 ISP, care suportă camere foto pînă la 32 de megapixeli sau camerele duale de 20 de megapixeli. Permite ecran 4K HDR cu cele mai noi tehnologii de imagine. De asemenea, procesoarele 7xx vor consuma cu 40% mai puțină energie la gaming și cu 20% mai puțină la video față de 660, spun oficialii companiei. Include de asemenea tehnologia Quick Charge 4+ , care permite încărcarea bateriei cu 50% în doar 15 minute. Qualcomm spune că performanța crește cu 20% comparat cu generațiile anterioare, iar viteza de web browsing crește cu 25%, cea de pornire a aplicațiilor crește cu 15%.

Qualcomm Snapdragon 710 a fost deja trimis către partenerii companiei americane și se vor lansa terminale noi chiar în trimestrul al doilea al acestui an (aprilie-iunie). Toată lumea insistă acum pe Inteligența Artificială, pe comenzi vocale care le poți da telefonului, pe recunoașterea scenelor și a obiectelor din imagini, pe diverse alte funcții, care nu sunt cu adevărat folosite la întreaga capacitate. Dar se presupune că tot mai mulți utilizatori vor dori să le aibă și să le folosească pe viitor.

Sursa: Qualcomm
Via: XDA