Respberry Pi 3, cu procesor pe 64 de biți, costă doar 35 de dolari. Cel mai utilizat mini-computer pentru aplicații IoT (Internet of Things) și robotică are acum versiune cu procesor mai capabil, cu 60% mai performant decât Pi 2, dar nu au stocuri suficiente.

RaspberryPi3-Web-Logo
Raspberry Pi 3 are de asemenea tehnologie WiFi integrată, o premieră. Iar prețul eset similar cu Raspberry Pi 2, versiunea anterioară, la fel ca prima variantă Raspberry Pi, care a declanșat revoluția roboților și a dispozitivelor smart.

Șeful companiei, Eben Upton, a declarat că este primul dispozitiv de mărimea unui card de credit care poate fi numit “cu adevărat” înlocuitor de computere.

Procesorul este ARM Cortex-A53, unul utilizat și de unele terminale smartphone. Este pe 64 de biți, poate rula la 1.2Ghz, vine cu 1GB de RAM, card MicroSD. De asemenea, are patru porturi USB, Ethernet, Bluetooth 4.  Unitatea grafică este Broadcom VideoCore IV 3D, poate rula video Full HD 1080 p la 60 de cadre pe secundă.

Pînă acum s-au vândut milioane de unități Raspberry Pi, dar stocul de la lansarea modelului 3 va fi doar 200.000 de unități. Apoi se vor comanda 100.000 de bucăți pe săptămână, așa că faceți comenzile voastre din timp.

Raspberry Pi 3 este compatibil cu principalele platforme pentru IoT, inclusiv Windows 10 IoT Core sau platformele bazate pe Linux.