Raspberry Pi B+ este cea mai nouă versiune a micro-computerului care ajută pasionații de tehnologie să realizeze cele mai interesante aplicații – roboți, automatizări și multe altele. Este a treia versiune, descrisă ca fiind “versiunea finală” a acestei ediții care a depășit vânzări de 3 milioane de unități. Și la noi în țară se vinde bine Raspberry Pi și am văzut multe proiecte frumoase. Cea mai mare noutate o reprezintă integrarea unui slot microSD.

Raspberry Pi B+
Raspberry Pi B+

 

Raspberry Pi B+

Noua variantă are aproximativ aceleași dimensiuni, costă tot atât cât prima variantă, dar aduce în plus două porturi USB, un slot microSD, în schimb porturile audio și video au fost integrate într-un singur connector. Se pare că nu încape în carcasele realizate pentru versiunile anterioare.

Concurs! Dai subscribe și câștigi. Apasă play:

Procesorul pentru aplicații este același: Broadcom BCM2835, susținut de 512 MB de RAM. Noua versiune consumă mai puțină energie (între 0.5W și 1W), iar numărul de pini (GPIO) a fost crescut la 40. Sursa de energie face mai puțin zgomot.

Via

Video

O prezentare oficială a noului model Raspberry Pi:

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!