Razer Edge, consola de gaming mobil bazată pe Android, a fost lansată oficial la RazerCon 2022. Are o versiune care se bazează pe tehnologia 5G, fiind astfel compatibilă cu mii de jocuri AAA încă de la lansare. Razer Edge poate accesa jocuri native pe platforma Android sau jocuri din aplicația Epic Games preinstalată, servicii de cloud streaming ca Xbox Cloud Gaming și Nvidia GeForce Now, ori soluții de tip remote play.

Razer Edge

Razer Edge

Dispozitivul este echipat cu un ecran avansat de tip AMOLED cu diagonala de 6.8”, refresh rate de 144hz și rezoluție FHD+ de 2400×1080 pixeli. Razer Edge oferă cu 87% mai mulți pixeli decât principalele produse concurente. Bazat pe cea mai nouă soluție Snapdragon G3x Gen 1 Gaming Platform, și conceput pentru cea mai bună performanță de gaming per watt consumat, Razer Edge include un procesor Kyro cu opt nuclee, tactat la 3GHz, combinat cu un GPU Adreno. Pentru o durată de funcționare extinsă, noul dispozitiv are o baterie cu capacitatea de 5000 mAh.

Există la bord 8 GB de RAM LPDDR5, care ar trebui să îi ofere o oarecare viteză și 128 GB de stocare. Are Bluetooth 5.2 pentru conectarea căștilor și are, de asemenea, conectivitate Wi-Fi 6E, făcându-l compatibil cu unele dintre cele mai rapide routere disponibile, cum ar fi Google Nest Wifi Pro și altele.

Disponibil în variantele Wi-Fi sau Verizon 5G, Razer Edge va fi lansat în primă fază exclusiv pe piața din America de Nord, la pachet cu noul controller Razer Kishi V2 Pro. Acesta din urmă păstrează toate tehnologiile multiplu premiate și opțiunile avansate de personalizare oferite de controller-ul mobil Kishi V2, adăugându-le două caracteristici importante: soluția de feedback haptic avansat Razer HyperSense și ieșirea audio de 3.5mm. Microswitch-urile pe care se bazează butoanele frontale și D-padul oferă un răspuns ferm, instantaneu, oferind astfel o experiență de control similară consolelor de gaming.

Edge are o cameră frontală, astfel încât să poți transmite în flux pe Twitch în timp ce joci sau sari la un apel Zoom. Deși Edge nu este primul de acest gen, probabil că nu va avea nicio problemă să iasă în evidență la 399,99 USD, cu doar 50 USD mai mult decât G Cloud Gaming Handheld de la Logitech, care are specificații mai slabe.

Sursa: Razer, cu detalii adăugate de pe The Verge.