Producătorul de laptopuri și accesorii de gaming Razer lansează pe 1 noiembrie primul său smartphone, după ce a cumpărat compania Nextbit, care producea telefonul Robin (foto mai jos).

Sursa: The Verge

Razer este un brand relativ cunoscut în zona de jocuri video, pentru căști, mouși, tastaturi, dar și pentru laptopuri de gaming. Nextbit Robin nu a trecut de stadiul de proiect interesant, dar irelevant, nefiind lansat la nivel internațional. Sunt curios dacă vor face un smartphone obișnuit sau un smartphone de gaming.

Mesajul de pe site-ul lor sau de pe contul oficial de Twitter nu este foarte clar. Pare un tip care ține un smartphone, dar s-ar putea să fie și consolă de jocuri video mobilă, în orice caz, un device nou. Evident, o numesc „cea mai mare lansare”, pentru că orice companie trebuie să aibă încredere în produsele noi pe care le lansează.

Ideea unui smartphone de gaming nu este nouă, de zeci de ani producătorii se chinuie cu diverse prototipuri, dar diverse greșeli au făcut ca aceste terminale să eșueze lamentabil. Întâi bateria care nu ține prea mult, apoi ecranul destul de limitat, apoi calitatea jocurilor. Cred că cel mai interesant proiect la ora asta este ideea modulară a Moto Z cu accesoriul Gamepad, acolo poți exprimenta jocuri similare cu consolele de jocuri mobile.

Pare să fie totuși un smartphone Razer pentru că la niște evenimente oficialii companiei aveau un astfel de device în buzunar. Evident, nimeni nu știe clar și se fac tot felul de speculații, dar așa este industria la ora actuală, iar informațiile circulă și teaserele oficiale confirmă practic aceste zvonuri. Urmează să vedem la evenimentul din 1 noiembrie despre ce device e vorba și dacă este cu adevărat ceva nou.

Focusul pe gaming a adus mega-succes pentru multe companii, Asus și-a crescut vânzările pe linie, inclusiv pe smartphone, datorită Republic of Gamers, apoi și alte companii au venit pe această nișă care devine acum una dintre cele mai aglomerate. Să vedem însă cât va putea ține creșterea, mai ales că sunt foarte mulți competitori și produsele sunt relativ mai scumpe.