Producătorul chinez Realme a atins pragul de 200 de milioane de telefoane vândute, în doar cinci ani de la lansare. Este al cincilea brand care atinge pragul atât de rapid. Doar Vivo, Huawei, Samsung și Apple au atins cifra în primii cinci ani. În total, până acum 14 branduri se află pe lista selectă de companii care au atins acest prag în decursul istoriei.

200 de milioane de telefoane

Producătorul chinez de smartphone-uri Realme a anunțat că a livrat peste 200 de milioane de telefoane de când a fost înființat cu puțin peste cinci ani în urmă, majoritatea în afara Chinei. Datele arată că este al cincilea producător de smartphone-uri care atinge acest reper după viteză. Realme este deținută de gigantul chinez de electronice BBK Electronics, care deține și mărcile Oppo, Oneplus, iQoo și Vivo. Compania a declarat că a atins pragul de 200 de milioane în al doilea trimestru al 2023.

Datele companiei de analiză de piață Counterpoint Research arată că doar patru companii – Vivo, Huawei, Samsung și Apple au avut nevoie de mai puțin timp pentru a livra același număr de unități. În total, doar 14 companii la nivel global care au livrat peste 200 de milioane de telefoane până în prezent.

„Am apărut când existau peste 700 de mărci de smartphone-uri în lume”, a spus Xu Qi, directorul de marketing al Realme. „Suntem extrem de mândri că am reușit să fim în top 10 mărci din lume în ultimii cinci ani”, a spus el. Potrivit Counterpoint Research, chiar au existat peste 700 de mărci de telefoane în 2017, iar acest număr a scăzut la aproximativ 250 în septembrie 2023.

Xu a spus că Realme este gata să lanseze și telefoane premium la viitoarele sale evenimente. Realme GT 5 Pro va fi printre primele telefoane care vor dispune de cel mai recent cip high-end al Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3 și noul senzor de cameră Lytia de la Sony.

Viitorul flagship al Realme își propune să concureze în arena smartphone-urilor premium cu modele precum Xiaomi 14 Pro sau Vivo X100 Pro.