Realme GT Neo5, despre care v-am dat deja câteva detalii tehnice, a fost confirmat oficial, apărând într-o campanie de promovare. El vine în serie după un foarte reușit Realme GT Neo3, compania preferând să evite numărul „ghinionist” 4.

Realme GT Neo5

Ce știm despre Realme GT Neo5

După un teasing de design, Realme a postat astăzi imaginea completă din spate a smartphone-ului GT Neo5, care arată telefonul în culoarea violet. Prezintă, de asemenea, designul RGB transparent, despre care compania spune că este inspirat de șasiu transparent pentru echipamente de joc.

O imagine de prim-plan postată de Realme China arată că partea din dreapta sus a spatelui telefonului are un design transparent. Există acel cerc de lumini RGB și scrie, de asemenea, „DARE TO LEAP”. Mesajul confirmă și mare parte dintre specificații, respectiv procesor Snapdragon 8+ Gen 1, tehnologia SuperVOOC, NFC și 50MP IMX890 împreună cu OIS.

Realme a confirmat, de asemenea, că încărcarea telefonului cu încărcătorul de 240 W timp de 30 de secunde va oferi energie pentru două ore de convorbire. Realme a spus că, chiar și după 1600 de cicluri complete de încărcare și descărcare, capacitatea efectivă a bateriei va fi ≥80%, de două ori mai mare decât standardul industriei. Astfel încât telefonul poate fi folosit chiar și după patru ani. Compania a spus că a folosit o baterie ultra-subțire de 10C, așa că, chiar dacă puterea este mai mare, nu trebuie să vă faceți griji.

Viitorul GT Neo 5 al lui Realme ar putea avea lansarea oficială la Mobile World Congress din Barcelona, la finalul lunii. Un prototip GT Neo 5 a trecut prin testele Geekbench. Modelul a obținut un scor single-core de 1.279 și un scor multi-core de 3.902. Telefonul poartă numărul de model RMX3708, iar lista dezvăluie câteva specificații cheie, inclusiv detaliile RAM, sistemul de operare și chipset-ul.

Lista arată, de asemenea, că telefonul va rula pe Android 13 OS din cutie și are 16 GB RAM. Dar ar putea exista și alte opțiuni la lansare. Placa de bază menționată este „taro”, care în trecut a fost asociată cu SoC Snapdragon 8+ Gen1.

GT Neo 5 este de așteptat să vină cu un afișaj OLED de 6,7 inch, cu rezoluție 1,5K și o rată de reîmprospătare de 144 Hz. Are decupaj pentru camera selfie, tehnologie HDR10+ și margini plate. Se spune că telefonul este alimentat de SoC Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1 asociat cu GPU Adreno, până la 16 GB RAM și 512 GB stocare. Telefonul va porni probabil pielea personalizată Realme UI 4.0 bazată pe Android 13 din cutie.

Realme GT Neo 5 are o baterie de 4.600 mAh, care va suporta noua tehnologie de încărcare rapidă de 240 W. În ceea ce privește camerele, se spune că Realme GT Neo 5 vine cu modul foto triplu pe spate, cu o cameră principală de 50 de megapixeli. Are un senzor cu unghi ultra-larg de 8 megapixeli și o cameră macro de 2 megapixeli. Ar putea fi o cameră selfie de 16 megapixeli pe display.