Cei de la Realme s-au apucat de trișat în testele de performanță pentru a crește în ochii fanilor. Realme GT a fost exclus din clasament după ce inginerii Antutu și-au dat seama de schema aplicată.

Realme GT trișează la teste

De ce e important faptul că trișează

Unii cred, în mod eronat, că scorurile mari la teste înseamnă că telefonul e mai performant. Că rulează aplicații sau jocuri mai rapid. Acest lucru este fals. Mecanismul de triștat detectează doar testele benchmark, unde forțează procesorul. Probabil ești și în pericol să ia foc sau să se blocheze de tot. Depinde de lungimea testului. Dar procesorul nu este activat pentru jocuri sau aplicații intensive. Deloc.

Istoria ne-a arătat că atât Samsung, cât și Huawei sau Xiaomi au apelat la acest gen de promovare. Testele de performanță sunt doar orientative și nu ar trebui să vă bazați vreo achiziție pe scorurile obținute. Plus că, aceste scoruri pot fi influențate în multe moduri fără a trișa efectiv. Eu am scos un telefon la zero grade și scorul a crescut instant. Probabil dacă poți juca în frigider, se mișcă mai repede.

Mai mult, unele setări din Developer Options pot influența scorul. Astfel unele terminale apar cu scor aberant de mare sau care nu este atins de utilizatorul final.

Realme GT a fost eliminat din clasament

Realme GT părea un flagship ieftin numai bun de luat. Dispune de un display Super AMOLED cu diagonala de 6,43 inch, FullHD+ (2400 x 1080 pixeli, aspect 20:9), iar rata de refresh este de 120 Hz. Bazat evident pe Qualcomm Snapdragon 888, cu 8 GB sau 12 GB de RAM, iar stocarea este de 128 GB sau de 256 GB.

Pe partea din spate, terminalul etalează un sistem de trei camere foto. Senzorul principal are o rezoluție de 64 megapixeli și este ajutat de un ultrawide de 8 megapixeli și de o cameră dedicată macro de 2 megapixeli. Acumulatorul are o capacitate de 4500 mAh și se poate încărca cu până la 65W. Sistemul de operare este Android 11.

Realme GT 5G are un preț de vânzare destul de agresiv. Varianta cu 8 GB + 128 GB costă aproximativ 430 dolari (360 euro), iar cea de 12 GB + 256 GB costă aproximativ 510 dolari (420 euro).

Scorul Antutu era de peste 770.000 de puncte. Cam numărul unu acum. Mi 11 abia scoate 700.000 și terminalul de gaming ROG Phone 5 a scos 740.000. Acum apare în clasament locul unu IQOO 7 cu 730.000 de puncte.

Mai multe detalii privind decizia Antutu găsiți pe GSMARena.