Producătorul de camere video profesionale RED, cu ajutorul căruia s-au filmat seriale precum Mr. Robot, Stranger Things, Black Mirror sau The Young Pope și filme precum Guardians of the Galaxy sau Transformers, lansează un smartphone. Și nu doar că este singurul smartphone mai scump decât iPhone 8 sau Note 8. Este primul smartphone cu display holografic.

De-a lungul timpului au fost multe experimente cu ecranele telefoanelor. Eu îmi amintesc perfect cum era Optimus 3D, telefonul pe care puteai vedea imagini 3D fără ochelari și cu care jocurile video prindeau o nouă dimensiune. Și au mai fost și alte experimente.

Display-ul holografic permite realizarea unei senzații 3D, ceea ce vedeți în poza de mai sus (sau video la final) este proiecția unui traseu Google Maps pe ecranul holografic. Telefonul celor de la RED folosește o tehnologie exclusivă dezvoltată de Leia Inc, un start-up din Silicon Valley care vrea să aducă la realitatea hologramele din Star Wars. Vizualizarea 3D se schimbă în funcție de poziția ta și unghiul din care privești ecranul.

ads

Ecranul are diagonala de 5.7 inch, permite vizualizare de conținut normal 2D, dar și 3D, Realitate Virtuală și Realitate mixtă (Augmented Reality). Telefonul include sunet pe 5.1 canale, realizat pentru filme sau jocuri video. Camera video realizată de RED permite crearea de conținut 3D propriu. Design-ul este modular și se vor putea adăuga elemente, iar telefonul poate fi folosit împreună cu camerele video mai avansate de la RED.

Deși Hydrogen One este la precomandă și apar primele informații despre livrările lui, nicăieri nu sunt detaliate procesorul și acceleratorul grafic sau bateria terminalului. Știm doar că prețul este de 1.195 dolari, practic, cel mai scump smartphone la ora actuală, exceptând modele de la producătorii de lux (apropo, Vertu a dat faliment).

Știm că este cu Android, dar nu avem nicio garanție că jocurile vor putea fi redate pe ecranul holografic. Mai mult ca sigur vor trebui dezvoltate aplicații noi și vor trebui descărcate versiuni speciale ale filmelor. Deci problema de conținut va fi mare la început. Apoi, să vedem dacă cineva dintre marii jucători de pe piață se va angaja să promoveze display-urile holografice. Altfel, Red Hydrogen One rămâne un proiect interesant, dar nu esențial.Via: The Verge.