Finala globală a competiției Huawei ICT 2018 – 2019 a fost câștigată de studenții români de la Universitatea din Craiova. Au luat premiul pentru Excelență la categoriile Network Track și Cloud Track.

Finala globală a competiției Huawei ICT 2018 – 2019, cu tema ”Conectivitate, Glorie, Viitor”, s-a încheiat cu succes la campusul Huawei de la Songshan Lake. Echipele din Malaezia și din Algeria au câștigat premiul întâi al competiției Network Track. Echipele din Peru și de la Universitatea de Tehnologie Electronică, din Guilin, au câștigat premiul întâi la competiția Cloud Track. Echipa de la Universitatea Jiao Tong, din Shanghai, a câștigat premiul întâi al competiției de inovație.
Pentru prima dată în cadrul competiției Huawei ICT, România a avut reprezentanți în finala globală a concursului, iar rezultatele acestora sunt remarcabile. Astfel, cele două echipe de studenți de la Universitatea din Craiova au primit Premiul Pentru Excelență, atât în competiția de Network Track, cât și în competiția de Cloud Track.

Aceasta a fost cea de-a patra ediție a competiției Huawei ICT, care a inclus atât o competiție clasică, cât și una de inovație. Competițiile pentru Network Track și Cloud Track sunt destinate Academiilor Huawei ICT din întreaga lume, dar și instituțiilor de învățământ superior care sunt interesate să devină Academii Huawei ICT. Competiția de inovație folosește un sistem de înregistrare bazat pe invitații și este orientată către colegii și universități care participă în programul Centrului pentru Inovație de Talente al Academiei Huawei. Începând cu iunie 2018, competiția a atras peste 100.000 de studenți din peste 1.600 de colegii și universități, din 61 de țări. Finala de anul acesta a reunit 49 de echipe din 30 de țări.

ads

În comparație cu anii trecuți, competiția a primit mai mulți participanți din mai multe țări, devenind mai incluzivă și inovativă. Ca parte a competiției, Huawei oferă tuturor participanților acces la cursuri gratuite și materiale pentru învățare, dar și oportunități pentru schimburi online gratuite, învățare și pregătire. Astfel, Huawei speră să își atingă scopul de a oferi oportunități egale pentru educație de calitate, oferind mai multor oameni beneficii de pe urma economiei digitale.
Competiția de Inovație, cu participanți de la colegii și universități de renume, provoacă abilitățile studenților de a aplica tehnologii de ultimă generație, cum ar fi IoT, big data și AI, în situații din lumea reală. Competiția este gândită pentru a dezvolta talente inovatoare în zona tehnologiilor emergente. Competiția ICT promovează schimburile dintre studenți, colegii și univeristăți. Câștigătorii vor primi burse complete sau parțiale la Universitatea de Știință și Tehnologie din Huazhong, Universitatea de Nord-Est, Universitatea Tehnologică din Beijing și Universitatea Sudică de Științe și Tehnologii, dar și posibilitatea unor plasamente de studiu internaționale la Henley Business School, de la Universitatea din Reading, Marea Britanie. Prin astfel de inițiative, Competiția Huawei ICT își poate atinge scopul de a promova învățarea, educarea și dezvoltarea prin competiție.