Săptămâna trecută, Samsung a anunțat că va investi peste $355 miliarde în business-uri strategice care includ producerea semiconductoarelor, produse medicale biologice și tehnologii de ultimă generație, scrie Risco. Banii vor fi cheltuiți până în 2026 și se adaugă la cei peste 230 de miliarde de dolari deja investiți în ultimii cinci ani.


Sursa foto: https://ro.depositphotos.com/

Planurile de investiții Samsung

Suma cheltuielilor marchează o creștere de peste 30% față de perioada precedentă de cinci ani. Până acum compania a cheltuit 230 de miliarde de dolari, conform rapoartelorm publicate oficial. Banii vor fi utilizați pentru cheltuieli de capital și pentru cercetare, iar o mare parte din sumă va fi investită în Coreea de Sud.

Compania a spus că este important să mențină lanțul de aprovizionare pentru aceste industrii în Coreea de Sud pe fondul climatului actual și a spus că va genera, de asemenea, 80.000 de noi locuri de muncă în perioada de cinci ani.

Samsung a anunțat că aproximativ 250 de miliarde de dolari din suma anunțată vor merge către cheltuielile de cercetare pentru produsele medicale biologice. Acestea se vor concentra în laboratoarele din Coreea de Sud. Samsung a declarat că este important ca aceste cercetări să aibă loc anume în Coreea de Sud, întrucât sunt îndepliniți toți factorii necesari pentru asigurarea unui lanț optim de aprovizionări. De asemenea, vor fi generate 80.000 de noi locuri de muncă în următorii cinci ani.

Conform planului de cheltuieli, segmentul pe care Samsung se va investi restul de bani în industria semiconductoarelor. Investițiile vor merge către crearea cipurilor de memorie, în cercetarea unor materiale specifice, dar și în crearea unei arhitecturi noi de construcție a semiconductoarelor. De asemenea, investiția va fi dedicată și cipurilor logice care presupun dezvoltarea senzorilor de imagine și a procesoarelor de aplicații.

În planurile sale financiare sunt incluse și cheltuieli pentru dezvoltarea unor sectoare strategice, cum ar fi tehnologiile 5G și 6G, precum și inteligența artificială. În urma unei vizite oficiale a lui Joe Biden la fabrica sa principală din Pyeongtaek, Samsung a anunțat că va construi o uzină producătoare de cipuri în Texas, iar costurile se vor ridica la $17 miliarde.

Citește articolul complet pe Risco.ro.