Două știri care mi-au atras atenția: divizia de componente Samsung ar putea pierde pînă la 10% din afaceri datorită sancțiunilor impuse Huawei. De asemenea, gigantul sud-coreean a anunțat extinderea unei noi fabrici în Coreea de Sud, unde vor produce procesoarele pe 5 nanometri.

Oficial Samsung în vizită în China

Lee Jae-yong, nepot al fondatorului companiei și fiul președintelui Lee Kun-hee, este cel care conduce de facto compania sud-coreeană. Funcția sa oficială este vicepreședinte Samsung. El a mers la fabrica Samsung din Xian, în sudul Beijing-ului.

El i-a încurajat pe angajați să depășească efectele negative ale crizei Covid-19 și a apreciat că afacerile trebuie să meargă mai departe. Din discuții reiese că Samsung va fi obligată de asemenea să nu livreze componente către Huawei, din cauza interdicției extinse impuse de administrația americană. Companiile mai au 120 de zile pînă când această decizie intră în vigoare.

Specialiștii au estimat că aproape 10% din vânzările Samsung de componente hardware, în special chip-uri de memorie, mergeau către Huawei. Șeful companiei sud-coreene a insistat că trebuie găsite noi oportunități de vânzare. Ceea ce sugerează o colaborare mai există cu Oppo, Vivo și ceilalți producători de telefoane din China.

Extind fabrica din Coreea de Sud

Indiferent de acuzațiile privind originea Sars-Cov-2, tot mai multe companii vor căuta să mute liniile de producție din China spre alte alternative. Nu mai e o problemă doar de cost, ci una politică, din cauza sancțiunilor americane. Degeaba produc mai ieftin, dacă apoi produsele nu pot fi vândute. Astfel, Samsung a decis ca noua linie de producție pentru procesoarele pe 5 nanometri să fie în Coreea de Sud.

Astfel, vor dezvolta noi linii de producție la fabrica din Pyeongtaek unde vor produce cele mai noi tehnologii, inclusiv 5G, procesare AI și super-computing. Procesorele de dimensiuni mai mici vor oferi performanțe mai mari, cu un consum energetic mai mic. Acestea vor permite realizarea de gadgeturi mai subțiri, iar nevoia de răcire va fi tot mai redusă. Trecerea la procesoare pe 5 nanometri va fi probabil spre finalul lui 2021 sau 2022.

Producția la fabrica nouă din Coreea de Sud va începe în a doua parte a anului viitor. Capacitatea totală a fabricii din Pyeongtaek va crește astfel la șapte linii de producție.

Via: Samsung